Фудбал Фудбал/Вести

Звездиних 114 голова за историју

Фото: ФК Црвена звезда
Црвена звезда је победом над Металцем у последњем колу Суперлиге Србије оборила рекорд по броју постигнутих голова у једној сезони (114), што представља најефикаснији учинак нашег тима у историји, али и у историји националног првенства.
 

Изабраници Дејана Станковића су успели да оборе рекорд по броју постигнутих голова у једној сезони који је до сада држао вечити ривал са генерацијом из сезоне 1999/00. Током читаве такмичарске године црвено-бели су показали велику ефикасност како у домаћем шампионату, тако и европским утакмицама. Препознатљив нападачки фудбал који је од првог дана наметнуо шеф стручног штаба Црвене звезде – Дејан Станковић резултирао је ове сезоне. Поред овога наши првотимци су успели и да оборе клупски рекорд по броју постигнутих голова, који датира још из сезоне 1994/95. када је наш тим предвођен тренерском палицом Љупка Петровића  дошао до бројке од 104 постигнута гола.

Гол којим је оборен овај дугогодишњи рекорд постигао је Ел Фарду Бен, који је био двоструки стрелац на овом мечу, а поред њега су се у стрелце уписали Милан Гајић, Гелор Канга и Милан Павков. Црвена звезда је у овој сезони рачунајући сва такмичења укупно постигла 147 голова, од тога 22 у квалификицајима за Лигу шампиона и групној фази Лиге Европе, док су наши првотимци 11 пута тресли мрежу ривала у утакмицама Купа Србије.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама