Фудбал Фудбал/Вести

Звезда са 108 бодова срушила светски рекорд

Фото: ФК Црвена звезда
Победом над екипом Металца из Горњег Милановца, црвено-бели су исписали још једну страницу историје, с озбиром на чињеницу да су по броју освојених бодова (108) у једној такмичарској сезони оборили рекорд који је држао шкотски Селтик.
 

Екипа Дејана Станковића се после тријумфа над Металцем попела на кров европског континента, када је реч о броју освојених бодова у домаћем првенству. Наш тим је тако надмашио учинак шкотског Селтика, који се до сада налазио на првој позицији са 106 освојених поена у једној првенственој сезони. Тим са „Селтик парка“ је у сезони 2016/2017 забележио 34 победе, као и четири ремија, што је у укупном билансу 106 бодова. Звезда је у истом броју такмичарских кола тријумфовала у 35 наврата, док је у три сусрета одиграла нерешено са својим ривалима, што је учинак од 108 поена, чиме је наш тим заузео прву позицију у поређењу са осталим европским екипама.

Интересантно је да су црвено-бели престигли Шкоте и по броју постигнутих голова. Селтик је у тој сезони постигао 106 погодака, а наш тим је још у претходном такмичарском колу надмашио тај учинак. Податак вредан помена је и чињеница да су обе екипе завршиле непоражене у свом походу на шампионску круну. Али, ипак само један тим може да стоји на врху „пирамиде“, што је у овом случају наша Црвена звезда!

Такође, Црвена звезда је поставила нови клупски рекорд по броју освојених поена у једној такмичарској сезони. Победом над гостима из Горњег Милановца, црвено-бели су достигли учинак екипе из сезоне 1999/2000, када је Звезда предвођена Славољубом Муслином освојила 105 поена у 40 такмичарских кола. То практично значи да је актуелни тим то успео са мање одиграних мечева, јер је екипа Дејана Станковића одиграла 38 мечева у националном шампионату.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама