Fudbal Fudbal/Vesti

Zvezda sa 108 bodova srušila svetski rekord

Foto: FK Crvena zvezda
Pobedom nad ekipom Metalca iz Gornjeg Milanovca, crveno-beli su ispisali još jednu stranicu istorije, s ozbirom na činjenicu da su po broju osvojenih bodova (108) u jednoj takmičarskoj sezoni oborili rekord koji je držao škotski Seltik.
 

Ekipa Dejana Stankovića se posle trijumfa nad Metalcem popela na krov evropskog kontinenta, kada je reč o broju osvojenih bodova u domaćem prvenstvu. Naš tim je tako nadmašio učinak škotskog Seltika, koji se do sada nalazio na prvoj poziciji sa 106 osvojenih poena u jednoj prvenstvenoj sezoni. Tim sa „Seltik parka“ je u sezoni 2016/2017 zabeležio 34 pobede, kao i četiri remija, što je u ukupnom bilansu 106 bodova. Zvezda je u istom broju takmičarskih kola trijumfovala u 35 navrata, dok je u tri susreta odigrala nerešeno sa svojim rivalima, što je učinak od 108 poena, čime je naš tim zauzeo prvu poziciju u poređenju sa ostalim evropskim ekipama.

Interesantno je da su crveno-beli prestigli Škote i po broju postignutih golova. Seltik je u toj sezoni postigao 106 pogodaka, a naš tim je još u prethodnom takmičarskom kolu nadmašio taj učinak. Podatak vredan pomena je i činjenica da su obe ekipe završile neporažene u svom pohodu na šampionsku krunu. Ali, ipak samo jedan tim može da stoji na vrhu „piramide“, što je u ovom slučaju naša Crvena zvezda!

Takođe, Crvena zvezda je postavila novi klupski rekord po broju osvojenih poena u jednoj takmičarskoj sezoni. Pobedom nad gostima iz Gornjeg Milanovca, crveno-beli su dostigli učinak ekipe iz sezone 1999/2000, kada je Zvezda predvođena Slavoljubom Muslinom osvojila 105 poena u 40 takmičarskih kola. To praktično znači da je aktuelni tim to uspeo sa manje odigranih mečeva, jer je ekipa Dejana Stankovića odigrala 38 mečeva u nacionalnom šampionatu.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama