Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Црвена звезда – Металац 5:1 (3:0)

Фото: ФК Црвена звезда

Фудбалери Црвене звезде су убедљиво савладали Металац резултатом 5:1 на стадиону ,,Рајко Митић“ у оквиру последњег 38. кола Суперлиге Србије. Изабраници Дејана Станковића голеадом су завршили овогодишње првенство и са 114 голова оборили рекорд по броју постигнутих погодака у једној сезоне. Двоструки стрелац на мечу био је Ел Фарду Бен, а поред њега мрежу су затресли Милан Гајић, Гелор Канга и Милан Павков.

Црвена звезда – Металац 5:1 (3:0)

Стадион: „Рајко Митић“.

Судија: Ненад Минаковић.

Стрелци: Гајић у 2, Бен у 5. и 34, Канга у 49. и Павков у 77. минуту за Црвену звезду, а Максимовић у 69. минуту за Металац.

Жути картони: Саного, Срнић (Црвена звезда), Ембонгу, Грбовић, Млађовић, Луковић (Металац).

Црвена звезда: Борјан (од 46. Поповић), Гајић, Панков , Милуновић, Родић, Петровић (од 46. Канга), Николић (од 46. Саного), Иванић, Бен, Катаи(од 66. Срнић), Фалћинели (од 73. Павков).

Резерве: Поповић, Гобељић, Дегенек, Саного, Канга, Срнић, Гаврић, Вукановић, Павков, Крстовић.

Металац: Савић, Максимовић(од 88. Павловић), Крајишник, Грбовић (од 82. Луковић), Васиљевић, Кокир (од 46. Пецељ), Зоћевић(од 68. Милићевић), Рогач, Млађовић, Влалукин, Ембонгу.

Резерве: Пулетић, Премовић, Пецељ, Цветковић, Ли, Катанић, Павловић, Јокић, Луковић, Милићевић, Мијаиловић.

Спортски директор нашег клуба Митар Мркела, уручио је Милану Павкову и Александру Катајиу дрес са бројем 100, који симболизује одигране утакмице у дресу Црвене звезде.

Црвено-бели су се обрушили на гол Металца одмах после судијског звиждука, а већ у другом минуту је Црвена звезда повела са 1:0. Добро је Иванић прошао по левој страни и оштро убацио лопту у казнени простор, све то испратио је Милан Гајић и рутински спровео лопту у мрежу. Одлично су изабраници Дејан Станковића ушли у меч, само три минута касније удвостручили су предност, Катаи је добро повукао лопту и упослио Бена, који је лако по земљи матирао Савића за 2:0. На великим мукама је био голман Металца у седмом минуту меча, када је Иванић добро гађао, али је Савић врховима прстију скренуо лопту у корнер.

Константо су притискали црвено-бели последњу линију Металца, а у 20. минуту Катаи је покушао са ивице казненог простора, гађао је даљи угао офанзивни везиста, али је Савић добром парадом успео да одбрани његов покушај. Успели су играчи гостујуће екипе да се повежу и запрете, са ивице казненог простора је гађао Крајишник, али је Борјан са лакоћом одбранио његов покушај. Играо се 34. минут када је Иванић још једном добро ушао у казнени простор, а онда ,,на тацни” оставио лопту Бен, који је затресао мрежу са неколико метара за убедљивих 3:0. Велику шансу су имали црвено-бели у 42. минуту када је Гајић упутио добар ударац са око 18 метара, али је Звездин десни бек гађао изнад пречке.

Наставила је Црвена звезда са притиском и почетком другог дела игре. Већ у 48. минуту Канга је гађао са ивице казненог простора, али је лопта прошла поред десне стативе. Само минут касније, поново су црвено-бели добро градили акцију, Катаи је одлично прошао кроз одбрану Металца, а онда упутио центаршут на петерац, Савић је качио лопту која је дошла до Канге, који  је рутински погодио за 4:0. Уследио је нешто мирнији темпо утакмице, после четвртог поготка. У 61. минуту дошло је до гужве у шеснаестерцу Металца када је Канга убацио лопту из корнера, на крају је до лопте дошао Милуновић, који је гађао искоса, али није био прецизан. Само три минута касније, Бен је одлично прошао и упослио Фалћинелија, али је Италијан изблокиран у последњем тренутку. Успели су гости у 69. минуту да смање предност, када је Максимовић затресао мрежу за 4:1.

Играо се 77. минут када је Млађовић неопрезно стартовао над Срнићем, а главни арбитар меча Минаковић је без размишљања показао на белу тачку. Одговорност је преузео Милан Павков, који је рутински погодио са једанаест метара за 5:1. Само два минута касније имали су црвено-бели две шансе, прво је Бен покушао да угрози гол Металца, а онда је Гајић после центаршута из корнера добро гађао, али није био прецизан. Покушао је и Срнић да се упише у стрелце у 83. минуту, али је погодио спољни део мреже. Константо су црвено-бели стезали обруч око гола гостију, упркос већ недостижном вођству. Минут касније Иванић је ушао у казнени простор и гађао искоса, али је у последњем тренутку реговао Савић и одбранио његов покушај. Црвена звезда је маестрално завршила сезону у Суперлиги Србије голеадом у последњем колу. 

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама