Rukomet Rukomet/Izveštaji SDCZ

Proleter – Crvena zvezda 28:26 (15:13)

U pretposlednjem, 7.kolu plej-aut doigravanja ARKUS lige Crvena zvezda je poražena u Zrenjaninu od Proletera 28:26 (15:13).

Zrenjanincima su ovo bili bodovi spasa, ali izgleda da su arbitri već znali ishod meča. Malo je reći da su od samog starta nametnuli tendenciozno suđenje i krojili rezultat. Dvojac iz Bačke Palanke, Milenko Alimpić i Zdravko Crnjanski su uspeli u nameri da se po njima pamti ovaj susret.

Crvena zvezda je nastupila bez Mirka Đurovića i Vojina Milunovića u Kristalnoj dvorani, nije nastupao ni Aleksa Milošević koji je bio u rosteru, pa je prostora za rostaciju bilo jako malo.

Početak je već „otkrio karte“, dva pregruba faula, jedan za sedam metara, rezultovali su opomenama domaćim igračima, a žuti karton je zbog prigovora zaradio i kapiten Crvene zvezde, Ivan Rajičević. Proleter je imao dva gola razlike, kontrolisao vođstvo, u jednom momentu i do +6 (12:6). Crveno-beli su uspevali da se snađu u toj igri arbitara, Stevović je pogađao, a razbranio se Dimitrije Jelić. Odbranio je i sedmerac, ulio samopouzdanje ekipi, pa su izabranici Žikice Milosavljevića sa dve serije po tri gola stigli do 13:12 u 28.minutu. Matičić je bio precizan iz jedinog sedmerca na meču za Zvezdu, a Gaćinović pogodio za 15:13 pred poluvreme.

U nastavku, Zvezda još bolja, koliko su joj okolnosti dozvoljavale. Andrej Čolović je zaustavio sedmerac, a Balša Stevović doneo u 35.minutu izjednačenje (17:17). Crveno-beli nisu uspeli da povedu preko Bogojevića sa krila, Proleter ponovo stekao dva gola razlike u trenucima kada je konstantno imao igrača više, a Stevović uzvratio za 21:20. Jedan od spornih detalja desio se u 45.minutu. Dvojac arbitara iz Bačke Palanke je čisto probijanje u napadu video kao faul za sedam metara, što je iskoristio Krivošija, a odmah zatim Matičić je želeo da iskoristi akciju „brzi centar“ i ragbi faulom je zaustavljen, igra se nastavila. Ni tada se nisu predali Milosavljevićevi puleni, Jović je smanjio, a Luka Rogan oduzeo loptu i u kontri pogodio za 21:21. Horvat je doneo novo izjednačenje, međutim usledilo je obostrano isključenje, Zvezda nije uspela da pogodi u nekoliko navrata, uvukla se nervoza, a Proleter iskoristio situaciju da serijom od tri gola prelomi susret u svoju korist, (25:22). Nemanja Jović je postavio konačan rezultat na isteku vremena, 28:26.

Najefikasniji sa šest golova bio je Balša Stevović, po četiri su postigli Ivan Horvat, Nemanja Jović, Nikola Bogojević i Luka Rogan. Dimitrije Jelić je zabeležio 17 odbrana i jedan sedmerac.

U poslednjem kolu, protivnik Crvene zvezde je subotički Spartak, u „Šumicama“.

PROLETER – CRVENA ZVEZDA 28:26 (15:13)

Zrenjanin, hala: Kristalna dvorana. Bez gledalacaSudije: Milenko Alimpić i Zdravko Crnjanski (Bačka Palanka). Isključenja: Proleter 8, Crvena zvezda 12 minuta. Sedmerci: Proleter 4(2), Crvena zvezda 1(1).

PROLETER: Grujić, Karlaš 1, Barjaktarović, Todorov, M.Gaćinović, Toškov, A.Gaćinović 6(1), S.Terzić 6, F.Terzić, Krivošija 6(1), Pavlović 3, Ranković 1, Vasić, Kanižaj, Kovačević, Pešić 5. Trener: Momir Rnić

CRVENA ZVEZDA: Čolović, Horvat 4, Lazić, Stevović 6, Todorović, Milošević, Jović 4, Majes, Rajičević 1, Jelić, Matičić 1(1), Breti, Blagojević 2, Bogojević 4, Rogan 4. Trener: Žikica Milosavljević

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama