Одбојка Одбојка/Вести Одбојкашице СДЦЗ

Ана Живојиновић црвено-бела

Ана Живојиновић треће је појачање ЖОК Црвена звезда у овом прелазном року.

У трофејној клупској сали, сада већ по традицији, мозаик новог тима се полако бруси, а важна коцка нових успеха биће Ана, која је у присуству генералног директора Николе Росића потписала уговор са најтрофејнијим српским клубом.

Црвена звезда је дом европских и светских шампиона, место где они рађају, а још један у низу је становник Маракане. Ана Живојиновић (30, 187), примач сервиса, велико је појачање женског црвено-белог колектива. Ана је са репрезентацијом Србије освојила историјску, прву титулу шампиона Европе у Београду 2011. године, затим и Европску лигу. Рођена је у Ваљеву, 4.јула 1991. и поникла у Србијанки из родног града.

Из Ваљева је дошла у екипу Визуре 2006. године и после шест година започела инострану каријеру. Прво је наступала у Бешикташу, затим у француском Милузу, да би 2015. године први пут обукла дрес Олимпијакоса. Између два мандата у Атини носила је дресова турског Бејликдузуа и румунске Албе Блаж, одакле се по други пут вратила у Атину и Олимпијакос 2019.

Са Олимпијакосом је освојила две дупле круне и играла финале ЦЕВ Челенџ купа 2017. године, док је исти успех поновила и у Румунији са екипом Албе, дупла круна уз финале ЦЕВ купа.

Остварила се у најбитнијој улози у 2020.години а након паузе је обукла најдражи дрес. Није крила задовољство због задуживања црвено-беле опреме, што се осетило и по одличној атмосфери.

– Морам да кажем да сам јако срећна што потписујем за Звезду, јер сам одмалена научена да навијам за Црвену звезду. То нам је у крви, породично. Играла сам у Олимпијакосу пре и са те стране осећам као да сам била ту, да припадам овом клубу. Јако сам срећна, даћу све од себе да вратимо титулу, да увећавамо број ових трофеја. Надам се најбољем.

Ана се после девет година враћа на српску одбојкашку сцену. У право време и у прави тим.

– Долазак у Србију и Црвену звезду је био лак. Договор, преговори су прошли врло лако. Са обе стране смо се лако договорили, и са супругом породично, и са Црвеном звездом. Ова екипа која се направила за наредну сезону стварно обећава. Све је то лепо да се каже, али наравно, на терену се показује. Верујем у наш тим и мислим да ће бити лепа сезона, успешна.

Задовољство новим тимом и доласком Ане Живојиновић присутно је и код генералног директора Црвене звезде, Николе Росића.

– Настављамо у истом ритму ка нашим амбицијама, још једна лепа вест, као што је и Ана рекла договор је прошао поприлично глатко. Ја сам срећан и задовољан да имамо таквог играча у нашем тиму, који ће сигурно помоћи да остваримо наш циљ. Склапамо коцкице шампионског мозаика, фали нам средњи блокер да бисмо употпунили екипу. Настављамо даље.

Осим нових лица Маракана гледа се и ка будућности. Прва у низу акција у опоравку Звездине школе одбојке јесте показни тренинг наредне недеље.

– Следеће недеље, среда од 20 часова у нашој сали на Маракани, могу да кажем да крећемо званично у повратак Звездине школе одбојке. Имаћемо један показни тренинг, где ћемо имати сигурно преко 200 деце, уз наше тренере. Сматрам да Црвена звезда мора да има најбољи развојни пут у земљи и сву своју енергију ћемо усмерити у том правцу.

Ана, добро дошла у Црвену звезду!

Извор: ОКЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама