Остали спортови СДЦЗ

Нишка „Дизелка“ зарибала на Топчидерском брду. У недељу се исписује историја

Циљ је сада веома близу. Још само један корак је остао до онога што толико ишчекујемо, а то је финале свих финала, меч након којег се улази у историју, сусрет у којем постајеш „пуковник“ или „покојник“. Тензија пред дерби у зрењанинском „Медисону“ осећа се на сваком кораку, али пре тога пулени тренера Слободана Тасковића морали су да прескоче нишку „Дизелку“ која је у Београд дошла растеређена свих резултатских императива.

СТК Црвена звезда : СТК Желеничар Ниш 4:1

У досадашњем току сезоне две екипе су одиграле два сусрета и оба су припала црвено-белим стонотенисерима, па је самим тим наша екипа била апсолутни фаворит пред меч предпоследњег 20. кола. Улогу фаворита капитен Марко Јевтовић и остали црвено-бели момци су и испунили и сада са пуно оптимизма ишекују недељни дан „Д“. Врло брзо Црвена звезда је стигла до предности од 2:0. Мохамед Абас је максималним резултатом 3:0 у сетовима савладао Милоша Миленковића, а истим резултатом славио је и Никола Стругаревић у дуелу са Ђорђем Петровићем. У трећем сусрету искусни Мирослав Јелача је након велике борбе поражен резултатом 1:3 од Драгана Јовановића, али било какву помисао да може доћи до сензације онемогућили су Мохамед Абас и Марко Јевтовић који су обезбедили нашој екипи тријумф којим је и дефинитивно исписана позивница за недељни последњи овосезонски сусрет који уједно представља и директну борбу за шампионски пехар.

– Појединачни резултати:
М. Абас – М. Миленковић 3:0 (13:11, 11:9, 11:9)
Н. Стругаревић – Ђ. Петровић 3:0 (11:5, 11.9, 11:4)
М. Јелача – Д. Јовановић 1:3 (12:10, 3:11, 4:11, 3:11)
М. Абас – Ђ. Петровић 3:0 (11:9, 11:9, 11:8)
Н. Јевтовић – М. Миленковић 3:2 (8:11, 11:7, 9:11, 11:3, 11:5)

Све што је требало учинити кроз плеј-оф црвено-бели су и урадили. Серијом победа екипа тренера Тасковића дошла је у прилику да се у недељу 16. маја са почетком од 20 часова у Зрењанину у директном дуелу са Банатом бори за трофеј. Слободно се може рећи и поред чињенице да ће тензије бити велике да је психолошка предност ипак на нашој екипи, јер црвено-бели у Зрењанину могу само да добију, док са друге стране играчи Баната у случају пораза губе све.

До десете титуле у историји клуба, прве златне звездице изнад клупског грба, Црвену звезду дели још једна победа, или четири поена, или 12 сетова,… Ови момци то заслужују. Ови момци то могу…

Извор: мојацрвеназвезда.нет

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама