Рукомет Рукомет/Извештаји СДЦЗ

Пролетер – Црвена звезда 28:26 (15:13)

У претпоследњем, 7.колу плеј-аут доигравања АРКУС лиге Црвена звезда је поражена у Зрењанину од Пролетера 28:26 (15:13).

Зрењанинцима су ово били бодови спаса, али изгледа да су арбитри већ знали исход меча. Мало је рећи да су од самог старта наметнули тенденциозно суђење и кројили резултат. Двојац из Бачке Паланке, Миленко Алимпић и Здравко Црњански су успели у намери да се по њима памти овај сусрет.

Црвена звезда је наступила без Мирка Ђуровића и Војина Милуновића у Кристалној дворани, није наступао ни Алекса Милошевић који је био у ростеру, па је простора за ростацију било јако мало.

Почетак је већ „открио карте“, два прегруба фаула, један за седам метара, резултовали су опоменама домаћим играчима, а жути картон је због приговора зарадио и капитен Црвене звезде, Иван Рајичевић. Пролетер је имао два гола разлике, контролисао вођство, у једном моменту и до +6 (12:6). Црвено-бели су успевали да се снађу у тој игри арбитара, Стевовић је погађао, а разбранио се Димитрије Јелић. Одбранио је и седмерац, улио самопоуздање екипи, па су изабраници Жикице Милосављевића са две серије по три гола стигли до 13:12 у 28.минуту. Матичић је био прецизан из јединог седмерца на мечу за Звезду, а Гаћиновић погодио за 15:13 пред полувреме.

У наставку, Звезда још боља, колико су јој околности дозвољавале. Андреј Чоловић је зауставио седмерац, а Балша Стевовић донео у 35.минуту изједначење (17:17). Црвено-бели нису успели да поведу преко Богојевића са крила, Пролетер поново стекао два гола разлике у тренуцима када је константно имао играча више, а Стевовић узвратио за 21:20. Један од спорних детаља десио се у 45.минуту. Двојац арбитара из Бачке Паланке је чисто пробијање у нападу видео као фаул за седам метара, што је искористио Кривошија, а одмах затим Матичић је желео да искористи акцију „брзи центар“ и рагби фаулом је заустављен, игра се наставила. Ни тада се нису предали Милосављевићеви пулени, Јовић је смањио, а Лука Роган одузео лопту и у контри погодио за 21:21. Хорват је донео ново изједначење, међутим уследило је обострано искључење, Звезда није успела да погоди у неколико наврата, увукла се нервоза, а Пролетер искористио ситуацију да серијом од три гола преломи сусрет у своју корист, (25:22). Немања Јовић је поставио коначан резултат на истеку времена, 28:26.

Најефикаснији са шест голова био је Балша Стевовић, по четири су постигли Иван Хорват, Немања Јовић, Никола Богојевић и Лука Роган. Димитрије Јелић је забележио 17 одбрана и један седмерац.

У последњем колу, противник Црвене звезде је суботички Спартак, у „Шумицама“.

ПРОЛЕТЕР – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 28:26 (15:13)

Зрењанин, хала: Кристална дворана. Без гледалацаСудије: Миленко Алимпић и Здравко Црњански (Бачка Паланка). Искључења: Пролетер 8, Црвена звезда 12 минута. Седмерци: Пролетер 4(2), Црвена звезда 1(1).

ПРОЛЕТЕР: Грујић, Карлаш 1, Барјактаровић, Тодоров, М.Гаћиновић, Тошков, А.Гаћиновић 6(1), С.Терзић 6, Ф.Терзић, Кривошија 6(1), Павловић 3, Ранковић 1, Васић, Канижај, Ковачевић, Пешић 5. Тренер: Момир Рнић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић, Хорват 4, Лазић, Стевовић 6, Тодоровић, Милошевић, Јовић 4, Мајес, Рајичевић 1, Јелић, Матичић 1(1), Брети, Благојевић 2, Богојевић 4, Роган 4. Тренер: Жикица Милосављевић

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама