Кошарка Кошарка/Вести

„Pick N’ Talk“ – НЕБОЈША ЧОВИЋ

КК Црвена звезда мтс у понедељак започиње плеј-оф АБА лиге против Игокее. Црвено-бели су имали веома турбулентну сезону, али су подигли форму и дошли на пол позицију пред почетак плеј-офа.

Како је целокупан досадашњи ток сезоне изгледао из перспективе председника КК Црвена звезда мтс Небојше Човића, сада имате прилику да чујете јер је управо он био гост специјалног Васкршњег издања „Pick N’ Talk“ подкаста.

Домаћини подкаста Иван Минић и Милан Дозет вратили су Небојшу Човића на његове кошаркашке почетке, а љубав према том спорту настала је у раном детињству и била темељ за вишедеценијско искуство у кошарци које данас, када се осврне, Човић има иза себе.

Посебно интересантно Звездиној публици био је пут др Небојше Човића до места председника Црвене звезде.

– Разговори о мом доласку у Црвену звезду су почели неке 2002, 2003. године, чак и 2001. смо разговарали, али пошто спорт не може да се одвоји од политике, ма шта ко причао, јер политичари воле спорт преко ког се лако експонираш и рекламираш. Мислим да су политичари, очигледно себично, мислим ако направите резултат у Звезди, Партизану… вама ће порасти политички рејтинг. Вероватно и то постоји, али не треба бити оптерећен тиме јер сам ја много раније постао кошаркаш у смислу играча, тренера и касније човек који је у администрацијама клубова. Нажалост, то се није догодило све до 2011. године и мени је јако жао што је Црвена звезда имала трновит пут. Најзад смо се 2011. године договорили – рекао је Човић.

Више о овоме, али и бројним другим темама, као што је време када је Човић био на челу Кошаркашког савеза, сарадњи Црвене звезде и Евролиге, бившим и садашњем тренеру… чека вас у специјалној епизоди „Pick N’ Talk“ подкаста:

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама