Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Vaterpolisti ubedljivi za kraj ligaškog dela, sledi “večiti derbi” na startu plej-ofa

Crveno-beli ubedljivo savladali ekipu Starog Grada u poslednjem, 18.kolu ligaškog dela takmičenja – 21:5 (7:1, 4:1, 4:1, 6:2). Protivnik u četvrtfinalu plej-ofa biće „večiti rival“.

Na 25.maju nije bilo neizvesnosti. Već posle dva minuta igre crveno-beli su poveli 3:0, posle prve četvrtine 7.1, a na poluvremenu je bilo jasno ko će biti pobednik – 11:2. I u nastavku su izabranici Aleksandra Filipovića nastavili u istom ritmu i bili veoma efikasni. Ekipa Starog Grada, na čijoj klupi je debitovao Branko Peković, nije uspeo ništa više osim dva gola u poslednjih osam minuta.

Na kraju ubedljivih 21:5, Šest golova Gavrila Subotića, po tri su postigli Veljko Tankosić i Kristian Šulc.

Crvenu zvezdu u četvrtfinalu plej-ofa očekuju novi dueli protiv crno-belih. U prethodna četiri susreta ove sezone slavio je naš tim. Ostale parove čine Radnički – Nais, Šabac – Vojvodina i Novi Beograd – Zemun.

Stari Grad i Valis u baražu će odlučivati ko će naredne sezone biti učesnik Superlige. Valis je mesto u baražu izborio kao drugoplasirana ekipa Prve A lige, dok je Stari Grad završio na pretposlednjem mestu Superlige.

Novi superligaš je ekipa Proletera iz Zrenjanina, pa će uz rukometaše i košarkašice, i Zvezdini vaterpolisti naredne sezone gostovati u Banatu. Banjica je ispala iz Superlige kao poslednjeplasirana ekipa i naredne sezone će nastupati u Prvoj A ligi Srbije.

Crvena zvezda – Stari Grad 21:5 (7:1, 4:1, 4:1, 6:2)

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 3, Kasum 1, Marković, Subotić 6, Milojević 1, Vićković, Trtović, Stojanović 1, Vukićević 1, Šulc 3, Radović 2, Aleksić, Smiljević. Trener: Aleksandar Filipović

STARI GRAD: Ivanović, Popović, A. Šofranac, Stanić 1, L. Šofranac, Spasić, Barbarez 1, Gajić, Giri, Sekulić, Ćorić 3, Muniz, Ilić, Lazić. Trener: Branko Peković.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama