Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Ватерполисти убедљиви за крај лигашког дела, следи “вечити дерби” на старту плеј-офа

Црвено-бели убедљиво савладали екипу Старог Града у последњем, 18.колу лигашког дела такмичења – 21:5 (7:1, 4:1, 4:1, 6:2). Противник у четвртфиналу плеј-офа биће „вечити ривал“.

На 25.мају није било неизвесности. Већ после два минута игре црвено-бели су повели 3:0, после прве четвртине 7.1, а на полувремену је било јасно ко ће бити победник – 11:2. И у наставку су изабраници Александра Филиповића наставили у истом ритму и били веома ефикасни. Екипа Старог Града, на чијој клупи је дебитовао Бранко Пековић, није успео ништа више осим два гола у последњих осам минута.

На крају убедљивих 21:5, Шест голова Гаврила Суботића, по три су постигли Вељко Танкосић и Кристиан Шулц.

Црвену звезду у четвртфиналу плеј-офа очекују нови дуели против црно-белих. У претходна четири сусрета ове сезоне славио је наш тим. Остале парове чине Раднички – Наис, Шабац – Војводина и Нови Београд – Земун.

Стари Град и Валис у баражу ће одлучивати ко ће наредне сезоне бити учесник Суперлиге. Валис је место у баражу изборио као другопласирана екипа Прве А лиге, док је Стари Град завршио на претпоследњем месту Суперлиге.

Нови суперлигаш је екипа Пролетера из Зрењанина, па ће уз рукометаше и кошаркашице, и Звездини ватерполисти наредне сезоне гостовати у Банату. Бањица је испала из Суперлиге као последњепласирана екипа и наредне сезоне ће наступати у Првој А лиги Србије.

Црвена звезда – Стари Град 21:5 (7:1, 4:1, 4:1, 6:2)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 3, Касум 1, Марковић, Суботић 6, Милојевић 1, Вићковић, Тртовић, Стојановић 1, Вукићевић 1, Шулц 3, Радовић 2, Алексић, Смиљевић. Тренер: Александар Филиповић

СТАРИ ГРАД: Ивановић, Поповић, А. Шофранац, Станић 1, Л. Шофранац, Спасић, Барбарез 1, Гајић, Гири, Секулић, Ћорић 3, Муниз, Илић, Лазић. Тренер: Бранко Пековић.

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама