Рукомет Рукомет/Извештаји СДЦЗ

Црвена звезда – Црвенка 26:24 (14:15)

Рукометаши Црвене звезде савладали су Црвенку у оквиру 6.кола плеј-аут доигравања АРКУС лиге, у „Шумицама“ – 26:24 (14:15).

Победа је значила и математички опстанак у Суперлиги за Црвену звезду, док је Црвенка имала пред собом само један исход, победу у „Шумицама“. Нису успели Црвенчани, и поред предности у првом полувремену, и четири гола залихе. Димитрије Јелић је био најзаслужнији за нове бодове потврду статуса суперлигаша за нашег тима.

Звезда је била нервознији тим, што је ишло у прилог гостима. После игре гол за гол, Црвенка у 11.минуту дошла до 5:8, а затим и у 25.минуту до 10:14 голом Рачића, уз непризнати гол Алекси Милошевићу. Затражио је тајм-аут Жикица Милосављевић, Звезда одговорила са три гола, два пута Хорват и Јовић, али су ипак задржали Црвенчани гол предности пред одмор, 14:15.

Већ после пет минута другог дела полувремена Звезда је била тим који је имао два гола предности (18:16), коју до краја није испуштала. У неколико наврата су могли црвено-бели да се одлепе и раније реше питање победника, али су имали другу прилику захваљујући Димитрију Јелићу. Јелић је „скинуо“ три чиста зицера гостима, а у 49.минуту зауставио ноншалантан покушај Савића са седам метара при резултату 22:21, ухвативши живу лопту. Јелићеве одбране дале су самопоуздање екипи, а битан тренутак у 50.минуту крунисао је голом, после одличне одбране, капитен Иван Рајићевић у контранападу за 23:21. Јелић је затим два пута са крила одбранио ударце Вука Перовића, Звезда до краја играча без Хорвата због искључења, а Виктор Матичић и Мирко Ђуровић потврдили тријумф, 26:24.

Јелић је са 11 одбрана заслужено био играч меча, док су најефикаснији били Виктор Матичић са 6, Алекса Милошевић са 5, односно Иван Хорват и Мирко Ђуровић са 4 гола.

Црвена звезда се са 15 бодова вратила на прво место плеј-аут групе, и има бољи скор и четири бода више од Обилића који је претпоследњи. У наредном колу, након нове паузе, следи гостовање у Зрењанину екипи Пролетера, која је са 11 бодова због бољег међусобног скора испред Обилића.

У последњем колу, Звезда ће дочекати Спартак.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЦРВЕНКА 26:24 (14:15)

Београд, хала: „Шумице“. Без гледалацаСудије: Иван Мошорински (Нови Сад) и Александар Панџић (Зрењанин). Искључења: Црвена звезда 8, Црвенка 4 минута. Седмерци: Црвена звезда 3(3), Црвенка 3(2).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић, Ђуровић 4, Хорват 4, Лазић, Стевовић 2, Тодоровић, Милошевић 5, Милуновић, Јовић 1, Мајес 1, Рајичевић 1, Јелић, Матичић 6(3), Благојевић, Брети, Роган. Тренер: Жикица Милосављевић

ЦРВЕНКА: Марјанац, Радоњић, В.Перовић 5, Николић, Тасић 4, Павићевић, Карановић 3, Ивић 1, Н.Перовић, Рачић 1, Чабрило 4, Витас, Вукадиновић, Бошковић 6, Каравезић, Савић. Тренер: Владимир Зејак

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама