Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Mačva 4:0 (2:0)

Fudbaleri Crvene zvezde su rutinski savladali Mačvu rezultatom 4:0 u okviru zaostalog 22. kola Superlige Srbije. Izabranici Dejana Stankovića veoma ofanzivno su ušli u meč i brzo došli do prvog gola, posle toga nastavili sa napadačkim ritmom i lako uvećavali prednost do samog kraja. Za naš tim pogodili su Aleksandar Katai dva puta, Milan Pavkov i Aleksa Vukanović.  

Crvena zvezda – Mačva 4:0 (2:0)

Stadion: „Rajko Mitić“.

Sudija: Jovan Šegrt.

Strelci: Katai u 10. i 88, Pavkov u 24. i Vukanović u 79. minutu.

Žuti kartoni: Mijailović, Kremenović (Mačva), Pankov (Crvena zvezda).

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Pankov, Degenek, Rodić(od 72. Gobeljić), Petrović(od 67. Srnić), Nikolić, Ivanić(od 46. Kanga), Ben(od 67. Vukanović), Katai, Pavkov(od 46. Gavrić).

Rezerve: Popović, Milunović, Gobeljić, Odada, Kanga, Gavrić, Srnić, Vukanović, Krstović.

Mačva: Perić, Pejović(od 46. Subotić), Kremenović, Obrovac(od 67. Tripković), Dabić, Mijailović, Kočar, Knežević(od 46. Sladojević), Obrovac, Ćirković(od 74. N. Panić), V. Panić, Trimanović(od 67. Đoković).

Rezerve: Samurović, Tripković, Pešić, Subotić, Mihajlović, N. Panić, Sladojević, Jovanović, Ristanović, Đoković.

Crveno-beli su od samog starta ušli dosta ofanzivno u meč. Prvu veliku šansu imali su u sedmom minutu, Ben je odlično centrirao, Pankov je pokušao glavom, ali je lopta prošla metar od stative. Samo tri minuta kasnije, Katai je lepo prošao po levoj strani i maestralno pogodio dalji ugao za 1:0, a Perić je uspeo samo pogledom da isprati loptu u mrežu. Igrao se 12. minut kada je Ben dodao do Gajića, koji je ostavio loptu za Nikolića, mladi vezni igrač je odlično gađao, ali je Perić uspeo da odbrani pokušaj. Totalna ofanziva Crvene zvezde, gde se postavio opšti utisak kao da se igralo “viktorije” pred golom Mačve. U 17. minutu odlično su kombinovali duplim pasom Gajić i Nikolić, bek je pokušao da uposli Pavkova na prvoj stativi, ali je golman Mačve odreagovao u poslednjem trenutku.

Konstanto se igralo pred golom gostiju, pa je u 24. minutu viđena prelepa akcija Zvezde, kada je Ivanić promenio stranu i odigrao do Gajića, koji je iz prve centrirao u šesnaesterac, a tamo je bio Pavkov koji je rutinski sproveo loptu u mrežu za vođstvo naše ekipe od 2:0. Samo dva minuta kasnije, prelepo je Nikolić prošao pored dvojice igrača Mačve i gađao u gol Perića, ali je stativa spasila Šapčane. Od drugog pogotka, opao je tempo utakmice, ali su crveno-beli u 39. minutu zamalo došli do trećeg gola. Gajić je dodao do Pavkova, a napadač Crvene zvezde je gađao pored desne stative. Dva minuta kasnije ponovo je Katai pokušao sa skoro iste pozicije, ali ovog puta lopta je prošla uz levu stativu Perićevog gola. U nadoknadi prvog dela igre pokušao je Katai još jednom da matira Perića, ali lopta je otišla preko prečke To je ujedno bila i poslednja šansa u prvom poluvremenu,a Zvezda je na pauzu otišla sa dva gola prednosti.

Silovito su crveno-beli napali Šapčane na početku drugog dela igre. Odlično je Gavrić u 49.  prošao po desnom boku i uposlio Nikolića, ali je njegov udarac bio izblokiran. Samo minut kasnije ponovo je Gavrić ušao u kazneni prostor, a jedan od defanzivaca je izbacio loptu samo do ivice šesnaestera gde se našao Katai, namestio se ofanzivni vezista na šut, ali je gađao pored gola. Igrao se 52. minut kada je Nikolić pronašao Kataija, koji je odlično šutirao, ali je Perić sačuvao mrežu. Igrao se 62. minut, Nikolić je uposlio Kangu, ali je Gabonac šutirao pored gola. Visok presing Crvene zvezde nije dozvoljavao igračima Mačve da iznesu loptu van svoje polovine. Konstantno se igralo oko gola Šapčana. Posle nesmotrenog faula nad Gavrićem, Kanga je odlično izveo slobodan udarac, ali je Perić uspeo da skrene loptu u korner.

Odlična akcija Crvene zvezde u 79. minutu, kružili su igrači našeg tima oko gola Perića, dodavali su se u šesnaestercu, a na kraju je Gobeljić glavom spustio loptu na peterac, a Vukanović se našao na pravom mestu i pogodio za 3:0. Fudbaleri Mačve gotovo ni jednom nisu stvorili neku veću šansu da pokušaju da ugroze gol Borjana. Tačku na meč stavio je Katai u 87. minutu, kada je posle dobrog prodora pogodio desnu stranu Perićevog gola za konačnih 4:0.  

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama