Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Црвена звезда – Мачва 4:0 (2:0)

Фудбалери Црвене звезде су рутински савладали Мачву резултатом 4:0 у оквиру заосталог 22. кола Суперлиге Србије. Изабраници Дејана Станковића веома офанзивно су ушли у меч и брзо дошли до првог гола, после тога наставили са нападачким ритмом и лако увећавали предност до самог краја. За наш тим погодили су Александар Катаи два пута, Милан Павков и Алекса Вукановић.  

Црвена звезда – Мачва 4:0 (2:0)

Стадион: „Рајко Митић“.

Судија: Јован Шегрт.

Стрелци: Катаи у 10. и 88, Павков у 24. и Вукановић у 79. минуту.

Жути картони: Мијаиловић, Кременовић (Мачва), Панков (Црвена звезда).

Црвена звезда: Борјан, Гајић, Панков, Дегенек, Родић(од 72. Гобељић), Петровић(од 67. Срнић), Николић, Иванић(од 46. Канга), Бен(од 67. Вукановић), Катаи, Павков(од 46. Гаврић).

Резерве: Поповић, Милуновић, Гобељић, Одада, Канга, Гаврић, Срнић, Вукановић, Крстовић.

Мачва: Перић, Пејовић(од 46. Суботић), Кременовић, Обровац(од 67. Трипковић), Дабић, Мијаиловић, Кочар, Кнежевић(од 46. Сладојевић), Обровац, Ћирковић(од 74. Н. Панић), В. Панић, Тримановић(од 67. Ђоковић).

Резерве: Самуровић, Трипковић, Пешић, Суботић, Михајловић, Н. Панић, Сладојевић, Јовановић, Ристановић, Ђоковић.

Црвено-бели су од самог старта ушли доста офанзивно у меч. Прву велику шансу имали су у седмом минуту, Бен је одлично центрирао, Панков је покушао главом, али је лопта прошла метар од стативе. Само три минута касније, Катаи је лепо прошао по левој страни и маестрално погодио даљи угао за 1:0, а Перић је успео само погледом да испрати лопту у мрежу. Играо се 12. минут када је Бен додао до Гајића, који је оставио лопту за Николића, млади везни играч је одлично гађао, али је Перић успео да одбрани покушај. Тотална офанзива Црвене звезде, где се поставио општи утисак као да се играло “викторије” пред голом Мачве. У 17. минуту одлично су комбиновали дуплим пасом Гајић и Николић, бек је покушао да упосли Павкова на првој стативи, али је голман Мачве одреаговао у последњем тренутку.

Константо се играло пред голом гостију, па је у 24. минуту виђена прелепа акција Звезде, када је Иванић променио страну и одиграо до Гајића, који је из прве центрирао у шеснаестерац, а тамо је био Павков који је рутински спровео лопту у мрежу за вођство наше екипе од 2:0. Само два минута касније, прелепо је Николић прошао поред двојице играча Мачве и гађао у гол Перића, али је статива спасила Шапчане. Од другог поготка, опао је темпо утакмице, али су црвено-бели у 39. минуту замало дошли до трећег гола. Гајић је додао до Павкова, а нападач Црвене звезде је гађао поред десне стативе. Два минута касније поново је Катаи покушао са скоро исте позиције, али овог пута лопта је прошла уз леву стативу Перићевог гола. У надокнади првог дела игре покушао је Катаи још једном да матира Перића, али лопта је отишла преко пречке То је уједно била и последња шанса у првом полувремену,а Звезда је на паузу отишла са два гола предности.

Силовито су црвено-бели напали Шапчане на почетку другог дела игре. Одлично је Гаврић у 49.  прошао по десном боку и упослио Николића, али је његов ударац био изблокиран. Само минут касније поново је Гаврић ушао у казнени простор, а један од дефанзиваца је избацио лопту само до ивице шеснаестера где се нашао Катаи, наместио се офанзивни везиста на шут, али је гађао поред гола. Играо се 52. минут када је Николић пронашао Катаија, који је одлично шутирао, али је Перић сачувао мрежу. Играо се 62. минут, Николић је упослио Кангу, али је Габонац шутирао поред гола. Висок пресинг Црвене звезде није дозвољавао играчима Мачве да изнесу лопту ван своје половине. Константно се играло око гола Шапчана. После несмотреног фаула над Гаврићем, Канга је одлично извео слободан ударац, али је Перић успео да скрене лопту у корнер.

Одлична акција Црвене звезде у 79. минуту, кружили су играчи нашег тима око гола Перића, додавали су се у шеснаестерцу, а на крају је Гобељић главом спустио лопту на петерац, а Вукановић се нашао на правом месту и погодио за 3:0. Фудбалери Мачве готово ни једном нису створили неку већу шансу да покушају да угрозе гол Борјана. Тачку на меч ставио је Катаи у 87. минуту, када је после доброг продора погодио десну страну Перићевог гола за коначних 4:0.  

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама