Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Станковић: Да што пре “сломимо” противника

Црвену звезду сутра од 19 часова и 10 минута очекује заостала утакмица 22. кола против Мачве, а очекивања пред сусрет са тимом из Шапца изнео је шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић.

– Озбиљно спремамо утакмицу против Мачве, знамо шта нам је циљ и како желимо да играмо. То је заостали меч ком ћемо прићи максимално као и сваком до сада. Од првог минута ћемо настојати да „сломимо“ противника и што пре то учинимо биће нам лакше. Нема разлога да одмарам играче, они су спремни и предах ће доћи после 20. марта када завршавамо циклус од 11 утакмица у 40 дана. То је заиста паклен ритам. Момци добро раде, тренирају, концентришу се, дају максимум и сутра ће изаћи најбољи састав у датом тренутку – почео је Станковић.

Осврнуо се шеф стручног штаба нашег тима и на сјајну партију коју су црвено-бели приказали против Чукаричког.

– Од првог момента смо контролисали утакмицу и то је практично други највећи посед који смо имали до сада – 72 посто, и то против трећепласираног на табели. Неки мисле да утакмице требају да се добију 5 или 6:0 да би то било добро, али и минимални резултат носи три бода, такође. Текма против Чукаричког је била веома добра, али фалио нам је бољи завршни пас.

Детаљније је Станковић причао и о форми играча.

– Задовољан сам, може бољи, али када се игра пуно, некада учинак који сви очекујемо није на том нивоу. Битно ми је да екипа зна како функционишемо и ако неко те среде или суботе – „није у дану“, ту је група која може да га подигне и стане иза њега. Они ће то вратити првом приликом. Немамо ми проблем тог типа, не може свако да буде максимално у форми, али задовољан сам како то изгледа, с обзиром на број утакмица и резултате.

Задовољан је Станковић и како тренира млади Ричард Одада који је недавно дебитовао за први тим.

– Видим га као везног фудбалера, а не као штопера. Он је добар профил за Звезду, али мора да ради на себи и искористи то што тренира са првотимцима, јер је ово ниво више у односу на оно где је био прошле године. Мора да се адаптира на наш рад, напор и брзину, али је играч за нас. Ако буде прилике, добиће минуте – рекао је Станковић.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама