Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezda na iskustvo slavila u Splitu

Crvena zvezda je nakon serije poraza u Evroligi uspela da se oporavi i zabeleži pobedu u ABA ligi. Na gostovanju u Splitu, u ne tako lepoj utakmici, crveno-beli su ostvarili važnu pobedu u trci za prvim mestom u regularnom delu ABA lige.

Split – Crvena zvezda 60:71 (17:18, 15:15, 17:21, 11:17)

Zvezda je užasno loše odigrala prvo poluvreme u Splitu. Doslovno sve što su uradili, uradili su loše. U tome je najviše prednjačio Lojd koji, u poslednje vreme inače, ne liči na sebe, te je ovaj period od 20 minuta završio bez pona sa šutm 0/5 za tri i 0/2 za dva. Jedino su Volden i Lazić donekle popravili slab učinak crveno-belih koji nikako nisu mogli da pronađu pravi ritam, pa se na poluvreme otišlo rezultatom 32:33 za Zvezdu. Interesantno je i to da je u prvom poluvremenu na mestu pleja Volden proveo čak 15 minuta (15:25), a Hol 4 i po minute (4:35), dok Uskoković nije dobio priliku da organizuje Zvezdin napad.

Drugo poluvreme počelo je isto kao i prvo. U trećoj četvrtini gledali smo rezultatsku klackalicu i Zvezdine gluposti sve do pred sma kraj ovog perioda kada su se crveno-beli trojkama Dobrića i Voldena odlepili na +6 (44:50). Inače, Dobrić je u tom periodu bio pokretačka snaga ekipe, a u poslednji period ušlo se sa +5 za Zvezdu, 49:54. Ništa bolja ni poslednja četvrtina, ali je Zvezda uspela da utakmicu privede kraju na suvi kvalitet. Ono što je Dobrić radio u trećem periodu, to je Volden uradio u poslednjem i bio sigurno najbolji pojedinac u redovima crveno-belih. Na kraju, pored izuzetno lošeg izdanja, Zvezda je zabeležila pobedu 

Crvena zvezda: Hol, Volden 24, Lojd 4, Uskoković, Lazić 8, Dobrić 12, Davidovac 7, Simonović 5, Rit, Kuridža 8, Noko 1, Kuzmić 2

Koliko je učinak naših košarkaša bio slab, dovoljno govori činjenica da smo glasanje za igrača utakmice sveli na samo dva imena – Voldena i Dobrića.

Igrač meča protiv Splita

View Results

Loading ... Loading ...

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama