Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Звезда на искуство славила у Сплиту

Црвена звезда је након серије пораза у Евролиги успела да се опорави и забележи победу у АБА лиги. На гостовању у Сплиту, у не тако лепој утакмици, црвено-бели су остварили важну победу у трци за првим местом у регуларном делу АБА лиге.

Сплит – Црвена звезда 60:71 (17:18, 15:15, 17:21, 11:17)

Звезда је ужасно лоше одиграла прво полувреме у Сплиту. Дословно све што су урадили, урадили су лоше. У томе је највише предњачио Лојд који, у последње време иначе, не личи на себе, те је овај период од 20 минута завршио без пона са шутм 0/5 за три и 0/2 за два. Једино су Волден и Лазић донекле поправили слаб учинак црвено-белих који никако нису могли да пронађу прави ритам, па се на полувреме отишло резултатом 32:33 за Звезду. Интересантно је и то да је у првом полувремену на месту плеја Волден провео чак 15 минута (15:25), а Хол 4 и по минуте (4:35), док Ускоковић није добио прилику да организује Звездин напад.

Друго полувреме почело је исто као и прво. У трећој четвртини гледали смо резултатску клацкалицу и Звездине глупости све до пред сма крај овог периода када су се црвено-бели тројкама Добрића и Волдена одлепили на +6 (44:50). Иначе, Добрић је у том периоду био покретачка снага екипе, а у последњи период ушло се са +5 за Звезду, 49:54. Ништа боља ни последња четвртина, али је Звезда успела да утакмицу приведе крају на суви квалитет. Оно што је Добрић радио у трећем периоду, то је Волден урадио у последњем и био сигурно најбољи појединац у редовима црвено-белих. На крају, поред изузетно лошег издања, Звезда је забележила победу 

Црвена звезда: Хол, Волден 24, Лојд 4, Ускоковић, Лазић 8, Добрић 12, Давидовац 7, Симоновић 5, Рит, Куриџа 8, Ноко 1, Кузмић 2

Колико је учинак наших кошаркаша био слаб, довољно говори чињеница да смо гласање за играча утакмице свели на само два имена – Волдена и Добрића.

Играч меча против Сплита

View Results

Loading ... Loading ...

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама