Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Velika pobeda Zvezde u Madridu

Nisu iz Reala bez razloga tražili pre neki dan da se utakmica registruje 20:0 u njihovu korist. Kao da su znali šta ih čeka ako se utakmica odloži. Upravo to se i desilo. Košarkaši Crvene zvezde odigrali su možda i najbolji meč u ovoj sezoni i ostvarili veliku pobedu protiv kraljevskog tima.

Real Madrid – Crvena zvezda 77:79 (21:23, 19:22, 18:21, 19:13)

U jednoj od svojih najboljih utakmica u Evroligi ove sezone, crveno-beli su uspeli da savladaju ekipu Reala. Sasvim zasluženo četa Dejana Radonjića vraća se sa pobedom i velikim samopouzdanjem za Beograd.

U prve tri četvrtine Zvezda je bila apsolutno bolji rival. Iako je dobila te prve tri četvrtine, razlika je mogla da bude i ubedljivija od osam poena (58:66). Ipak, Zvezda nije dopustila u poslednjoj četvrtini da igrači Reala naprave preokret iako je bio veoma blizu scenario iz meča sa Fenerbahčeom kada je Lorenzo Braun pogodio za pobedu u poslednjoj desetinki meča. Tako je moglo da bude i večeras jer je pri rezultatu 77:78, Kolom promašio prvo slobodno bacanje, a pogodio drugo, i ostavio Realu 5.6 sekundi da pokuša da dođe ili do izjednačenja ili do pobede. Ipak. sreća je bila na strani crveno-belih koji su to večeras u potpunosti zaslužili.

Corey Walden - Crvena Zvezda mts Belgrade - EB20

Ali i pored pobede, trener Dejan Radonjić će imati još posla kako bi utegao ovu ekipu i doveo je do njenog maksimuma. Ovo se pre svega odnosi na određene segmente igre u napadu kada protivnik počne da pravi pritisak na naše spoljne igrače, posebno u večerašnjoj utakmici na Voldena i Koloma koji u određenim trenucima nisu mogli da organizuju napad našeg tima. Povratak Džordana Lojda trebao bi da donese još veću stabilnost u napadu, a nadamo se da će i Noko početi da doprinosi igri crveno-belih, pa bi sve to trebalo da izgleda mnogo, mnogo bolje.

Crvena zvezda: O’Brajant 8, Hol, Volden 18, Uskoković, Davidovac 2, Lazić 7, Rit 10, Radanov 6, Dobrić 13, Kuridža 3, Kuzmić 4, Kolom 8.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Ko je bio najbolji igrač Crvene zvezde u meču protiv Reala?

View Results

Loading ... Loading ...

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama