Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Велика победа Звезде у Мадриду

Нису из Реала без разлога тражили пре неки дан да се утакмица региструје 20:0 у њихову корист. Као да су знали шта их чека ако се утакмица одложи. Управо то се и десило. Кошаркаши Црвене звезде одиграли су можда и најбољи меч у овој сезони и остварили велику победу против краљевског тима.

Реал Мадрид – Црвена звезда 77:79 (21:23, 19:22, 18:21, 19:13)

У једној од својих најбољих утакмица у Евролиги ове сезоне, црвено-бели су успели да савладају екипу Реала. Сасвим заслужено чета Дејана Радоњића враћа се са победом и великим самопоуздањем за Београд.

У прве три четвртине Звезда је била апсолутно бољи ривал. Иако је добила те прве три четвртине, разлика је могла да буде и убедљивија од осам поена (58:66). Ипак, Звезда није допустила у последњој четвртини да играчи Реала направе преокрет иако је био веома близу сценарио из меча са Фенербахчеом када је Лорензо Браун погодио за победу у последњој десетинки меча. Тако је могло да буде и вечерас јер је при резултату 77:78, Колом промашио прво слободно бацање, а погодио друго, и оставио Реалу 5.6 секунди да покуша да дође или до изједначења или до победе. Ипак. срећа је била на страни црвено-белих који су то вечерас у потпуности заслужили.

Corey Walden - Crvena Zvezda mts Belgrade - EB20

Али и поред победе, тренер Дејан Радоњић ће имати још посла како би утегао ову екипу и довео је до њеног максимума. Ово се пре свега односи на одређене сегменте игре у нападу када противник почне да прави притисак на наше спољне играче, посебно у вечерашњој утакмици на Волдена и Колома који у одређеним тренуцима нису могли да организују напад нашег тима. Повратак Џордана Лојда требао би да донесе још већу стабилност у нападу, а надамо се да ће и Ноко почети да доприноси игри црвено-белих, па би све то требало да изгледа много, много боље.

Црвена звезда: О’Брајант 8, Хол, Волден 18, Ускоковић, Давидовац 2, Лазић 7, Рит 10, Раданов 6, Добрић 13, Куриџа 3, Кузмић 4, Колом 8.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Ко је био најбољи играч Црвене звезде у мечу против Реала?

View Results

Loading ... Loading ...

 

Скочи на траку са алаткама