Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Srećna Nova…pobeda

Foto: Euroleague.net

Nakon katastrofe na debiju trenera Dejana Radonjića u Laktašima, sve se preokrenulo u pozitivnom smislu u utakmici protiv Panatinaikosa. Ne samo da je Crvena zvezda večeras uspela da iznedri pobedu, nego se video veliki napredak u igri, kao i ogromna pozitivna hemija među igračima. Ovom pobedom Zvezda u Novu godinu ulazi sa pobedničkim mentalitetom, a to je ono što je ovoj ekipi sigurno jedan veliki vetar u leđa.

Crvena zvezda – Panatinaikos 74:71 (22:15, 26:22, 9:9, 17:25)

Malo ko je, barem po onome što smo mogli da pročitamo po društvenim mrežama, očekivao pobedu protiv Panatinaikosa, nakon katastrofe u Laktašima. Ipak, trener Radonjić i njegovi puleni su nas sve demantovali i pokazali da sigurno mogu mnogo bolje, a najviše što raduje su role nekih igrača koji su večeras pokazali da će pod vodstvom Deje biti sigurno još mnogo bolji.

Corey Walden - Crvena Zvezda mts Belgrade - EB20

Odlično je Zvezda odigrala prve dve četvrtine, iako je na samom početku meča šut za tri poena bio jako loš. Međutim, kada je ušla prva trojka, počele su ulaziti i ostale. Igra u napadu je bila tečna, a odbrana je zaista prštala kao u ona dobra stara vremena. ček je i treći period igre završio dosta dobro rezultatski iako je u tom periodu rezultat bio 9:9. Sve do kraja te trećine funkcionisalo je jako dobro. Minute koje su dobili Radanovi i Rit, bile su od strane tih igrača odlično iskorištene i aplauz malobrojne publike je bio opravdan. I Kolom je pokazao da će, kako vreme bude odmicalo, biti dobro pojačanje, ali sve je nekako palo u vodu u poslednjem periodu.

Naime, Zvezda kao da upadne u neku crnu rupu kada utakmicu treba privesti kraju i onda krenu neiznuđene greške, a protivnik, kao po običaju, pogađa sve i svašta. Ono što moramo da naglasimo jeste jedna boljka koja se pojavljivala i kod Saše Obradovića, a to je da je i Dejan Radonjić malo previše tražio od Voldena kod prenošenja lopte, a zna se da on baš u tom segmentu (kada protivnik pravi pritisak) i nije najbolje rešenje za to. Upravo su tu naši košarkaši počeli da se gube i ušlo se u egal završnicu. Ali da pravda bude zadovoljena (jer Zvezda je celi meč bila bolji takmac), nekako je Radonjić uspeo da prenese pozitivnu energiju na igrače koji su se trznuli i uspeli da privedu meč kraju.

Velike ovacije malobrojne publike i osmesi na licima igrača i članova stručnog štaba, govore jako mnogo. Pa, neka nam Nova godina bude bolja i berićetnija sa što je moguće više pobeda i trofeja.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama