Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Срећна Нова…победа

Фото: Euroleague.net

Након катастрофе на дебију тренера Дејана Радоњића у Лакташима, све се преокренуло у позитивном смислу у утакмици против Панатинаикоса. Не само да је Црвена звезда вечерас успела да изнедри победу, него се видео велики напредак у игри, као и огромна позитивна хемија међу играчима. Овом победом Звезда у Нову годину улази са победничким менталитетом, а то је оно што је овој екипи сигурно један велики ветар у леђа.

Црвена звезда – Панатинаикос 74:71 (22:15, 26:22, 9:9, 17:25)

Мало ко је, барем по ономе што смо могли да прочитамо по друштвеним мрежама, очекивао победу против Панатинаикоса, након катастрофе у Лакташима. Ипак, тренер Радоњић и његови пулени су нас све демантовали и показали да сигурно могу много боље, а највише што радује су роле неких играча који су вечерас показали да ће под водством Деје бити сигурно још много бољи.

Corey Walden - Crvena Zvezda mts Belgrade - EB20

Одлично је Звезда одиграла прве две четвртине, иако је на самом почетку меча шут за три поена био јако лош. Међутим, када је ушла прва тројка, почеле су улазити и остале. Игра у нападу је била течна, а одбрана је заиста прштала као у она добра стара времена. чек је и трећи период игре завршио доста добро резултатски иако је у том периоду резултат био 9:9. Све до краја те трећине функционисало је јако добро. Минуте које су добили Раданови и Рит, биле су од стране тих играча одлично искориштене и аплауз малобројне публике је био оправдан. И Колом је показао да ће, како време буде одмицало, бити добро појачање, али све је некако пало у воду у последњем периоду.

Наиме, Звезда као да упадне у неку црну рупу када утакмицу треба привести крају и онда крену неизнуђене грешке, а противник, као по обичају, погађа све и свашта. Оно што морамо да нагласимо јесте једна бољка која се појављивала и код Саше Обрадовића, а то је да је и Дејан Радоњић мало превише тражио од Волдена код преношења лопте, а зна се да он баш у том сегменту (када противник прави притисак) и није најбоље решење за то. Управо су ту наши кошаркаши почели да се губе и ушло се у егал завршницу. Али да правда буде задовољена (јер Звезда је цели меч била бољи такмац), некако је Радоњић успео да пренесе позитивну енергију на играче који су се трзнули и успели да приведу меч крају.

Велике овације малобројне публике и осмеси на лицима играча и чланова стручног штаба, говоре јако много. Па, нека нам Нова година буде боља и берићетнија са што је могуће више победа и трофеја.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама