Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Šta sledi? Zima ili ledeno doba?

Nakon izuzetno lošeg izdanja crveno-belih u Rusiji, Saša Obradović biva smenjen, a na njegovo mesto dolazi najuspešniji trener Crvene zvezde i miljenik navijača, Dejan Radonjić.

Odmah na debiju, videlo se da ovu ekipu nije sklapao Radonjić i da će biti još precrtanih nakon Terija. U naredne dve sedmice ne treba očekivati ništa drugo no uigravanje i prilagođavanje ekipe na dosta različit stil igre.

Brojni igrači nisu u stanju da igraju agtesivno u odbrani, i kod nekih to užasno izgleda. Radonjić ne zna odakle da krene sa promenama što u igri što u igračkom kadru.

Ne želim da ovo neko pogrešno shvati, ali ona rečenica: “ide zima” bi se, zbog brojnih faktora, mogla pretvoriti u: “ide ledeno doba”. I ne mislim da nećemo uzeti ABA ili što god, već mislim da će trebati da se uloži ogroman napor da bi se od ove ekipe stvorio tim koji će osvojiti ABA Ligu.

Odmah da kažem, nas ne sme da zanima rezultat iz ove godine u bilo kom takmičenju. Dejan MORA ostati na klupi tokom više sezona ako želimo ikada da napadnemo TOP 8.

A znate kako se napada TOP 8?
Tako što u istom sistemu godinama igraš isto takmičenje, kockice se poklope jednom i-BUM, eto nas. Uostalom, tako su i komšije došle do F4.

Dejo, srećno, puno je posla pred tobom!

Autor: CZBG, Ognjen L.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama