Košarka Košarka/Vesti Košarka/Izveštaji i analize

Kino Kolom – predstavljanje

Autor: CZBG, O.L.

Iskusni španski plejmejker novo je pojačanje Crvene zvezde. Proteklu sezonu, proveo je u Valensiji zajedno sa Džordanom Lojdom sa kojim je izuzetno sarađivao. 

COLOM, QUINO - Welcome to EUROLEAGUE BASKETBALL

Karakteriše ga jako dobar pregled igre, zna da iznenadi protivnika u ranom delu napada što je Zvezda već sad činila pasovima za Lojda. Šuterski, on nije i ne treba da bude najveća opasnost za protivnika. Procenti su mu u prosečnom rasponu za jednog plejmejkera njegovih karakteristika. Trojke su mu oko 34% kroz karijeru, dok je za 2 uspešan nešto manje od 50 % slučajeva. Iako nije najopasniji šuter, itekako zna da uđe u seriju, te protivnici ipak moraju obratiti pažnju na njega u svakom momentu jer zna da kazni ako mu protivnik krene ispod bloka. Ima jako dobru saradnju sa visokim igračima, posebno dobro sarađuje sa onima koji osim rola mogu igrati i pop. Reklo bi se da je savršeni igrač za saradnju sa O Brajantom. Uvek je podređen timu i svestan je svojih sposobnosti.

U odbrani mu je cilj da uđe protivniku u glavu  i da iščeprka svaku loptu do koje dođe. Daleko je od elitnog defanzivca, ali je realno daleko i od Ročestija po tom pitanju. Voli da radi prljav posao i to radi jako često. Ima brze ruke tako da je često aktivan na lopti i jako dobro čita pasove, naročito izlazne. Mis meč brani prilično loše jer ga visina ograničava za tako nešto. Svaki oversized plej bi mogao da mu stvara probleme. Blokove probija koliko može, neretko mu se desi da upravo u toj situaciji napravi ličnu grešku.

Trenutno je upitna njegova fizička sprema koju čemo uskoro videti. Kino, srećno i dobrodošao u Crvenu zvezdu. 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama