Кошарка Кошарка/Вести Кошарка/Извештаји и анализе

Кино Колом – представљање

Аутор: ЦЗБГ, О.Л.

Искусни шпански плејмејкер ново је појачање Црвене звезде. Протеклу сезону, провео је у Валенсији заједно са Џорданом Лојдом са којим је изузетно сарађивао. 

COLOM, QUINO - Welcome to EUROLEAGUE BASKETBALL

Карактерише га јако добар преглед игре, зна да изненади противника у раном делу напада што је Звезда већ сад чинила пасовима за Лојда. Шутерски, он није и не треба да буде највећа опасност за противника. Проценти су му у просечном распону за једног плејмејкера његових карактеристика. Тројке су му око 34% кроз каријеру, док је за 2 успешан нешто мање од 50 % случајева. Иако није најопaснији шутер, итекако зна да уђе у серију, те противници ипак морају обратити пажњу на њега у сваком моменту јер зна да казни ако му противник крене испод блока. Има јако добру сарадњу са високим играчима, посебно добро сарађује са онима који осим рола могу играти и поп. Рекло би се да је савршени играч за сарадњу са О Брајантом. Увек је подређен тиму и свестан је својих способности.

У одбрани му је циљ да уђе противнику у главу  и да ишчепрка сваку лопту до које дође. Далеко је од елитног дефанзивца, али је реално далеко и од Рочестија по том питању. Воли да ради прљав посао и то ради јако често. Има брзе руке тако да је често активан на лопти и јако добро чита пасове, нарочито излазне. Мис меч брани прилично лоше јер га висина ограничава за тако нешто. Сваки oversized плеј би могао да му ствара проблеме. Блокове пробија колико може, неретко му се деси да управо у тој ситуацији направи личну грешку.

Тренутно је упитна његова физичка спрема коју чемо ускоро видети. Кино, срећно и добродошао у Црвену звезду. 

Скочи на траку са алаткама