Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Dan posle

Autor: CZBG, Ivan J.

Jutro je pametnije od večeri, tako kažu. Meni ni jutro posle nije lakše. 

Mi smo Srbi navikli na nepravde, nekada to podnosimo lakše, nekada teže u zavisnosti gde nas pogodi, ali se zaista ne sećam da sam ikada video toliku nepravdu prema Zvezdi kao što sam je video juče. U glavnoj ulozi Zvezdomrzitelj aka Javor, naturalizovani Slovenac ili što mi Delije kažemo: Mustafa. Da li za to dobija pare ili nas mrzi, to zaista ne znam, ali je evidentno da se trudi svojski da sudi protiv Zvezde. Niti kome odgovara za to, niti ima bilo kakve konsekvence kako u ABA ligi, tako i u najelitnijem takmičenju kakva je Evroliga. 

Sporedni Zvezdomrzitelj Italijan Paterniko. Ovaj se doduše uvek nađe ispod radara, ali zarad svih onih koji vide samo Javorove greške, valja spomenuti i njega.

Na svu našu muku koju imamo igrački na mestu plejmejkera, mi smo juče imali odnos na terenu 5:7. I nismo se predali, do poslednjeg napada smo igrali muški, grešili, vraćali se iz mrtvih i koliko god da je teško, ono što momcima niko ne može da zameri je ratnički duh. Ginuli su kako naši igrači, tako i Lojd, Brajant i svi drugi. Skupili su se bez Hola i umalo nisu naneli poraz Olimpijakosu. 

Počeli su odlično, još jednom je Obradović pokazao da mu najbolje ide skaut protivnika i ulazak u meč. Što mladi kažu, ovaj put je iskulirao sa hokejaškim izmenama i zaista, malo je stvari koje mogu da mu zamerim juče. Jedino minutažu malog Uskokovića. Ok je da nije mogao da čuva Spanulisa, ne bi mogao ni Slukasa da zaustavi, ali je Saša mogao da mu da da igra odbranu na Larencakisu koji nas je svakako počastio sa tri trojke i bio faktor H u njihovoj pobedi. Zvezdin napad, dok je Aleksa bio u igri, nikako nije bio mučno držanje lopte preko 15 sekundi, lopta je lepo ‘tekla’, imao je asistenciju, krenuo hrabro na koš. Kada smo se već mučili u trećoj četvrtini, komotno je mogao da pošalje Aleksu, ništa gore ne bi bilo. Naprotiv.

Ostaje nam da se borimo i da gajimo ratnički duh. Sada je svakako jasno da će plej doći, ali samo zajednički i jakom odbranom možemo do trofeja. Neka taj ratnički duh bude nešto pozitivno što treba da se implementira u igri stalno, nagrada će stići. Poraz boli, naročito ovakav, ali iz ove situacije izlazimo kao pobednici !

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama