Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Дан после

Аутор: ЦЗБГ, Иван Ј.

Јутро је паметније од вечери, тако кажу. Мени ни јутро после није лакше. 

Ми смо Срби навикли на неправде, некада то подносимо лакше, некада теже у зависности где нас погоди, али се заиста не сећам да сам икада видео толику неправду према Звезди као што сам је видео јуче. У главној улози Звездомрзитељ ака Јавор, натурализовани Словенац или што ми Делије кажемо: Мустафа. Да ли за то добија паре или нас мрзи, то заиста не знам, али је евидентно да се труди својски да суди против Звезде. Нити коме одговара за то, нити има било какве консеквенце како у АБА лиги, тако и у најелитнијем такмичењу каква је Евролига. 

Споредни Звездомрзитељ Италијан Патернико. Овај се додуше увек нађе испод радара, али зарад свих оних који виде само Јаворове грешке, ваља споменути и њега.

На сву нашу муку коју имамо играчки на месту плејмејкера, ми смо јуче имали однос на терену 5:7. И нисмо се предали, до последњег напада смо играли мушки, грешили, враћали се из мртвих и колико год да је тешко, оно што момцима нико не може да замери је ратнички дух. Гинули су како наши играчи, тако и Лојд, Брајант и сви други. Скупили су се без Хола и умало нису нанели пораз Олимпијакосу. 

Почели су одлично, још једном је Обрадовић показао да му најбоље иде скаут противника и улазак у меч. Што млади кажу, овај пут је искулирао са хокејашким изменама и заиста, мало је ствари које могу да му замерим јуче. Једино минутажу малог Ускоковића. Ок је да није могао да чува Спанулиса, не би могао ни Слукаса да заустави, али је Саша могао да му да да игра одбрану на Ларенцакису који нас је свакако почастио са три тројке и био фактор Х у њиховој победи. Звездин напад, док је Алекса био у игри, никако није био мучно држање лопте преко 15 секунди, лопта је лепо ‘текла’, имао је асистенцију, кренуо храбро на кош. Када смо се већ мучили у трећој четвртини, комотно је могао да пошаље Алексу, ништа горе не би било. Напротив.

Остаје нам да се боримо и да гајимо ратнички дух. Сада је свакако јасно да ће плеј доћи, али само заједнички и јаком одбраном можемо до трофеја. Нека тај ратнички дух буде нешто позитивно што треба да се имплементира у игри стално, награда ће стићи. Пораз боли, нарочито овакав, али из ове ситуације излазимо као победници !

Скочи на траку са алаткама