Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Раштимована Звезда пала против Ефеса

Фото: Euroleague.net

Кошаркаши Црвене звезде доживели су пораз у 11. колу Евролиге. У хали “Александар Николић, гости из Турске, екипа Ефеса, славила је реззултатом 64:75,

Црвена звезда – Ефес 64:75 (14:16, 22:24, 14:27, 14:8)

Након што су у понедељак савладали екипу Партизана, пулени Саше Обрадовића нису имали снаге да се регенеришу и да против Ефеса остваре повољан резултат. Нажалост, вечерас у екипи црвено-белих није било двојца Хол – О’Брајант који су сигурно доста недостајали тренеру Обрадовић и саиграчима, а то се највише осетило у тренуцима када се меч преломио у трећем периоду.

Звезда је добро почела меч и повела са 8:0, али је ту било све што се тиче неше екипе. Ефес је полако почео да погађа шутеве за два и три поена, а сигурно је највише деморалисало наше играче када су гости, неколико пута током вечерашње утакмице, погађали уз звук сирене, а све на одличну одбрану наших кошаркаша.

Ипак, оно што је, као и у неким претходним утакмицама, највише шкрипало јесте била игра у нападу, а посебно њена организација. Видљиво је из авиона да Звезди недостаје крштен плеј који зна да игра са центрима и да разиграва остатак екипе. Тачно је да је Хол недостајао, али у последње време ни он није испоручивао оно што се од њега очекује. А вечерас Волден није могао сам, док је Рочести одиграо заист катастрофално. Лопте које су наши плејеви упућивали Терију и Кузмићу биле су просто неупотребљиве, с тим да је Кузмић у неколико наврата показао да је тотално ван форме јер није могао да погоди ни зицере испод коша, мада је имао чак 8 скокова. Ни Тери се није превише прославио, али је у неким тренуцима одиграо добру одбрану и имао 3 блокаде. 

Посебно лоше вечерас је одиграо и Лојд који скоро цели меч није могао да погоди отворене шутеве (3/10 за два и 0/4 за три), и када се све сабере, то је утицало да се Звездина игра распадне и да Ефес, лакше од очекиваног, дође до победе. Звезда се тргла мало пред крај меча и успела да смањи разлику,а пред сам крај меча прилику да дебитује у Евролиги добио је и Ускоковић. За тих нешто мање од три минуте, колико је провео на паркету, урадио је оно што би наши плејеви требали да раде са центрима. Наиме, Ускоковић је одиграо један школски пик ен рол са Теријем, који је лако поентирао, а ово наглашавамо јер до сада скоро ни једном нисмо видели да Хол, Волден или Рочести одиграју са неким од наших центара пик ен рол.

Све у свему, има доста посла за тренер Обрадовића уколико жели да из ове екипе извуче максимум и да оствари запаженији резултат у Евролиги.

Црвена звезда: Рочести 5, Волден 14, Лојд 10, Ускоковић, Давидовац 5, Лазић 2, Рит 7, Добрић 8, Симоновић 3, Куриџа, Кузмић 6, Тери 4.

Скочи на траку са алаткама