Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Raštimovana Zvezda pala protiv Efesa

Foto: Euroleague.net

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su poraz u 11. kolu Evrolige. U hali “Aleksandar Nikolić, gosti iz Turske, ekipa Efesa, slavila je rezzultatom 64:75,

Crvena zvezda – Efes 64:75 (14:16, 22:24, 14:27, 14:8)

Nakon što su u ponedeljak savladali ekipu Partizana, puleni Saše Obradovića nisu imali snage da se regenerišu i da protiv Efesa ostvare povoljan rezultat. Nažalost, večeras u ekipi crveno-belih nije bilo dvojca Hol – O’Brajant koji su sigurno dosta nedostajali treneru Obradović i saigračima, a to se najviše osetilo u trenucima kada se meč prelomio u trećem periodu.

Zvezda je dobro počela meč i povela sa 8:0, ali je tu bilo sve što se tiče neše ekipe. Efes je polako počeo da pogađa šuteve za dva i tri poena, a sigurno je najviše demoralisalo naše igrače kada su gosti, nekoliko puta tokom večerašnje utakmice, pogađali uz zvuk sirene, a sve na odličnu odbranu naših košarkaša.

Ipak, ono što je, kao i u nekim prethodnim utakmicama, najviše škripalo jeste bila igra u napadu, a posebno njena organizacija. Vidljivo je iz aviona da Zvezdi nedostaje kršten plej koji zna da igra sa centrima i da razigrava ostatak ekipe. Tačno je da je Hol nedostajao, ali u poslednje vreme ni on nije isporučivao ono što se od njega očekuje. A večeras Volden nije mogao sam, dok je Ročesti odigrao zaist katastrofalno. Lopte koje su naši plejevi upućivali Teriju i Kuzmiću bile su prosto neupotrebljive, s tim da je Kuzmić u nekoliko navrata pokazao da je totalno van forme jer nije mogao da pogodi ni zicere ispod koša, mada je imao čak 8 skokova. Ni Teri se nije previše proslavio, ali je u nekim trenucima odigrao dobru odbranu i imao 3 blokade. 

Posebno loše večeras je odigrao i Lojd koji skoro celi meč nije mogao da pogodi otvorene šuteve (3/10 za dva i 0/4 za tri), i kada se sve sabere, to je uticalo da se Zvezdina igra raspadne i da Efes, lakše od očekivanog, dođe do pobede. Zvezda se trgla malo pred kraj meča i uspela da smanji razliku,a pred sam kraj meča priliku da debituje u Evroligi dobio je i Uskoković. Za tih nešto manje od tri minute, koliko je proveo na parketu, uradio je ono što bi naši plejevi trebali da rade sa centrima. Naime, Uskoković je odigrao jedan školski pik en rol sa Terijem, koji je lako poentirao, a ovo naglašavamo jer do sada skoro ni jednom nismo videli da Hol, Volden ili Ročesti odigraju sa nekim od naših centara pik en rol.

Sve u svemu, ima dosta posla za trener Obradovića ukoliko želi da iz ove ekipe izvuče maksimum i da ostvari zapaženiji rezultat u Evroligi.

Crvena zvezda: Ročesti 5, Volden 14, Lojd 10, Uskoković, Davidovac 5, Lazić 2, Rit 7, Dobrić 8, Simonović 3, Kuridža, Kuzmić 6, Teri 4.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama