Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Sjajna Zvezda zasjala nad Lionom

Foto: Euroleague.net

Košarkaši Crvene zvezde odigrali su verovatno najbolju utakmicu u dosadašnjem touku Evrolige i u zaostalom meču savladali ekipu ASVEL-a u gostima rezultatom 89:68 (17:21, 27:17, 23:15, 22:15).

Napokon su puleni Saše Obradovića odigrali po ukusu svojih navijača i jednom odličnom timskom igrom odneli važnu pobedu iz Liona. Zvezda je u ovom susretu nastupila oslabljena, neigranjem O’Brajanta, ali to nije ostavilo apsolutno nikakvog traga na crveno-belu četu. Na krilima fantastičnog dvojca Lojda i Voldena, crveno-beli su, osim prve četvrtine, doslovno oduvali domaćina. 

Činilo se da će i ovaj meč biti sličan kao prethodna dva, protiv Himkija i Bajerna, jer je Zvezda nakon prve četvrtine gubila sa 21:17. Nisu crveno-beli ni taj period odigrali toliko loše, ali opet je donekle škripilo u napadu, pa je domaćin sa nekoliko šuteva za tri poena stvorio prednost.

Ipak, ostatak meča protekao je u znaku čete Saše Obradovića, a u svemu tome su najviše blistali Lojd i Volden koji su neumoljivo zatrpavali koš domaće ekie. Iako su samo njih dvojica bili dvocifreni, moramo reći da je i ostatak ekipe fantastično odradio svoj posao, što se ogleda i u tome da su se svi osim Simonovića (nije ni ulazio) upisali u listu strelaca.

Zvezdi je ovo treća pobeda u ovogodišnjem evroligaškom takmičenju, a za dva dana u goste dolazi slavni Real iz Madrida. Biće to izvanredna prilika da crveno-beli pokušaju da skinu još jedan veliki skalp ove sezone i da se približe vrhu tabele.

Crvena zvezda: Ročesti 3, Hol 4, Volden 20, Lojd 29, Davidovac 5, Lazić 4, Rit 9, Dobrić 8, Simonović, Jagodić-Kuridža 2, Kuzmić 3, Teri 2.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama