Кошарка Кошарка/Вести

Преминуо наш Милета Лисица

Некадашњи ас Црвене звезде Милета Лисица преминуо је у среду у Новом Саду у 54. години живота.

Милета Лисица је рођен у Прибоју 12. јуна 1966.године, а за Црвену звезду је играо у два наврата у периоду од 1992-1994. године и у сезони 1995-1996.

Као крилни центар меке руке, племенитог кошаркашког кова али и велики борац на терену, давао је целог себе у дресу Црвене звезде и помогао јој да дође до две титуле првака Југославије и суперкупа Југославије уз титулу најкориснијег играча финала шампионата.

У тим годинама био је један од најбољих стрелаца и скакача Црвене звезде, а због огромног пожртвовања био је један од омиљених играча навијача Црвене звезде који су се радо сећали „Лије“ и у годинама када је напустио Мали Калемегдан.

У Црвеној зезди је укупно одиграо 103 утакмице и постигао 1345 поена.

Поред Црвене звезде у којој је постао за кратко време, због свега што је учинио стекао статус легенде, Милета Лисица играо је за екипе Полиестера из Прибоја где је и поникао, Слободе, Боровице из Руме, Пивоварне из Лашког, француских екипа ЛЕ Мана и Лиможа, Лавова и Новог Сада где је наставио да живи пошто је завршио играчку каријеру.

Црвена звезда овим путем изражава најдубље саучешће породици Милете Лисице, нашег шампиона, и на првом месту доброг човека.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама