Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Сјајна Звезда засјала над Лионом

Фото: Euroleague.net

Кошаркаши Црвене звезде одиграли су вероватно најбољу утакмицу у досадашњем тоуку Евролиге и у заосталом мечу савладали екипу АСВЕЛ-а у гостима резултатом 89:68 (17:21, 27:17, 23:15, 22:15).

Напокон су пулени Саше Обрадовића одиграли по укусу својих навијача и једном одличном тимском игром однели важну победу из Лиона. Звезда је у овом сусрету наступила ослабљена, неиграњем О’Брајанта, али то није оставило апсолутно никаквог трага на црвено-белу чету. На крилима фантастичног двојца Лојда и Волдена, црвено-бели су, осим прве четвртине, дословно одували домаћина. 

Чинило се да ће и овај меч бити сличан као претходна два, против Химкија и Бајерна, јер је Звезда након прве четвртине губила са 21:17. Нису црвено-бели ни тај период одиграли толико лоше, али опет је донекле шкрипило у нападу, па је домаћин са неколико шутева за три поена створио предност.

Ипак, остатак меча протекао је у знаку чете Саше Обрадовића, а у свему томе су највише блистали Лојд и Волден који су неумољиво затрпавали кош домаће екие. Иако су само њих двојица били двоцифрени, морамо рећи да је и остатак екипе фантастично одрадио свој посао, што се огледа и у томе да су се сви осим Симоновића (није ни улазио) уписали у листу стрелаца.

Звезди је ово трећа победа у овогодишњем евролигашком такмичењу, а за два дана у госте долази славни Реал из Мадрида. Биће то изванредна прилика да црвено-бели покушају да скину још један велики скалп ове сезоне и да се приближе врху табеле.

Црвена звезда: Рочести 3, Хол 4, Волден 20, Лојд 29, Давидовац 5, Лазић 4, Рит 9, Добрић 8, Симоновић, Јагодић-Куриџа 2, Кузмић 3, Тери 2.

Скочи на траку са алаткама