Košarka Košarka/Vesti Košarka/Izveštaji i analize

Zvezda sigurna protiv Krke

Autor: CZBG, Ivan J.

Zvezda na 5 od 5 u ABA ligi. Opet ubedljiva pobeda koja je došla posle jednog maratonskog meča. Gosti su bili igrači iz Novog Mesta, a ispraćeni su sa 26 razlike. Na kraju, Crvena zvezda – Krka : 88-62 (18:15, 26:14, 23:17, 21:16)

Fotografija preuzeta sa zvaničnog sajta košarkaškog kluba

Probali su igrači Krke da konstantnim faulovima iznenade Zvezdu i uvedu je u kontra ritam, ali jedino što su uspeli jeste da produže trajanje košarkaškog meča na gotovo dva sata igre. Sa druge strane, naši irači su ušli u pakleni ritam koji ih očekuje u novembru gde su pre svega pokušali da igraju u trećoj brzini, a evidentno je da Saša Obradović ima ozbiljan zadatak jer je potrebno ubaciti Ročestija, Terija i najnovije pojačanje Brajanta u Zvezdinu mašineriju. Kapiten Lazić je dobio poštedu da odmara ovaj meč, kapitensku traku je preuzeo Ognjen Dobrić i kapitenski pogađao kada je trebalo. Poenta komšija iz Slovenije jeste bio da čvrstom igrom zaustave naš pik. Uspevalo im je do sredine druge četvrtine kada je Zvezda pre svega prtegla odbranu a onda našla drugačija rešenja u napadu i prilagodila se meču. Kako su igrači Zvezde otišli na dvocifreni plus, više se nisu spuštali ispod deset poena prednosti. Uvećavali su je iz minuta u minut da bi na kraju bilo +26 za još jednu sigurnu pobedu. 

Sledeću utakmicu, naši puleni će igrati protiv Bajerna u petak gde će igrati sa najprijatnijim iznenađenjem Evrolige za sad. Moraće Zvezda duplo bolje od ovoga što je pružila danas, ali je za danas ipak najbitnije da su svi ostali zdravi, da su igrali maksimalno 20 minuta i da su se mogle isprobati još neke varijante u napadu. Čestitke igračima i stručnom štabu na pobedi. 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama