Кошарка Кошарка/Вести Кошарка/Извештаји и анализе

Звезда сигурна против Крке

Аутор: ЦЗБГ, Иван Ј.

Звезда на 5 од 5 у АБА лиги. Опет убедљива победа која је дошла после једног маратонског меча. Гости су били играчи из Новог Места, а испраћени су са 26 разлике. На крају, Црвена звезда – Крка : 88-62 (18:15, 26:14, 23:17, 21:16)

Фотографија преузета са званичног сајта кошаркашког клуба

Пробали су играчи Крке да константним фауловима изненаде Звезду и уведу је у контра ритам, али једино што су успели јесте да продуже трајање кошаркашког меча на готово два сата игре. Са друге стране, наши ирачи су ушли у паклени ритам који их очекује у новембру где су пре свега покушали да играју у трећој брзини, а евидентно је да Саша Обрадовић има озбиљан задатак јер је потребно убацити Рочестија, Tерија и најновије појачање Брајанта у Звездину машинерију. Капитен Лазић је добио поштеду да одмара овај меч, капитенску траку је преузео Огњен Добрић и капитенски погађао када је требало. Поента комшија из Словеније јесте био да чврстом игром зауставе наш пик. Успевало им је до средине друге четвртине када је Звезда пре свега пртегла одбрану а онда нашла другачија решења у нападу и прилагодила се мечу. Како су играчи Звезде отишли на двоцифрени плус, више се нису спуштали испод десет поена предности. Увећавали су је из минута у минут да би на крају било +26 за још једну сигурну победу. 

Следећу утакмицу, наши пулени ће играти против Бајерна у петак где ће играти са најпријатнијим изненађењем Евролиге за сад. Мораће Звезда дупло боље од овога што је пружила данас, али је за данас ипак најбитније да су сви остали здрави, да су играли максимално 20 минута и да су се могле испробати још неке варијанте у нападу. Честитке играчима и стручном штабу на победи. 

Скочи на траку са алаткама