Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezda pala u poslednjoj četvrtini

Foto: Euroleague.net

Košarkaši Crvene zvezde gostovali su ekipi Himkija u okviru 6. kola Evrolige. Nažalost crveno-beli nisu iskoristili dobru igru u većem delu utakmice, pa je ekipa Himkija u poslednjem periodu uspela da iskoristi Zvezdine greške, prevashodno napadačke, i da prelomi utakmicu u svoju korist.

Himki – Crvena zvezda 83:77 (19:22, 25:18, 14:17, 25:20)

Nakon lošoge početka i vodstva Hmkija od 8:1 Zvezda je preokrenula rezultat u svoju korist i odličnom igrom završila ovaj period rezultatom 19:22. I pored dobrog početka u drugom period, kao i dobre igre u većem delu ove četvrtine, u poslednjih dva minuta nastao je prazan hod u napadu što su domaćini iskoristili i preokrenuli rezultat u svoju korist (44:40).

Treći period crveno-beli su odigrali odlično i vodili su u većem delu susreta, ali pred sam kraj Himki je uspeo da vrati prednost na samo poen prednosti 58:57. A onda je u poslednjem periodu nastao opet prazan hod u napadu crveno-belih koji su imali nekoliko izuzetnih prilika da rezultat preokrenu u svoju korist, ali bez uspeha. Domaćin koristi te napadačke slabosti Zvezde i uspeva da se odlepi i tako dođe do prve pobede ove sezone (83:77).

Za crveno-bele je u ovom meču nastupio i Džoni O’Brajant koji je postigao 14 poena (3/4 za tri, 4 skoka) i uz Džordana Lojda 18, bio najefikasniji u redovima crveno-belih.

Crvena zvezda: O’Brajant 14, Ročesti 7, Hol 4, Volden 11, Lojd 18, Davidovac, Lazić 5, Dobrić 2, Simonović, Jagodić-Kuridža 4, Kuzmić 8, Teri 4.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama