Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Звезда пала у последњој четвртини

Фото: Euroleague.net

Кошаркаши Црвене звезде гостовали су екипи Химкија у оквиру 6. кола Евролиге. Нажалост црвено-бели нису искористили добру игру у већем делу утакмице, па је екипа Химкија у последњем периоду успела да искористи Звездине грешке, превасходно нападачке, и да преломи утакмицу у своју корист.

Химки – Црвена звезда 83:77 (19:22, 25:18, 14:17, 25:20)

Након лошоге почетка и водства Хмкија од 8:1 Звезда је преокренула резултат у своју корист и одличном игром завршила овај период резултатом 19:22. И поред доброг почетка у другом период, као и добре игре у већем делу ове четвртине, у последњих два минута настао је празан ход у нападу што су домаћини искористили и преокренули резултат у своју корист (44:40).

Трећи период црвено-бели су одиграли одлично и водили су у већем делу сусрета, али пред сам крај Химки је успео да врати предност на само поен предности 58:57. А онда је у последњем периоду настао опет празан ход у нападу црвено-белих који су имали неколико изузетних прилика да резултат преокрену у своју корист, али без успеха. Домаћин користи те нападачке слабости Звезде и успева да се одлепи и тако дође до прве победе ове сезоне (83:77).

За црвено-беле је у овом мечу наступио и Џони О’Брајант који је постигао 14 поена (3/4 за три, 4 скока) и уз Џордана Лојда 18, био најефикаснији у редовима црвено-белих.

Црвена звезда: О’Брајант 14, Рочести 7, Хол 4, Волден 11, Лојд 18, Давидовац, Лазић 5, Добрић 2, Симоновић, Јагодић-Куриџа 4, Кузмић 8, Тери 4.

Скочи на траку са алаткама