Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Звездин други пораз у Евролиги

Џордан Лојд

Кошаркаши Црвене звезде нису успели на свом паркету да остваре другу победу у Евролиги. Након што су у прошлом колу убедљиво савладали Баскоњу, вечерас су црвено-бели доживели пораз од екипе Жалгириса 69:75 (19:19, 14:20, 27:23, 9:13).

Звезда је одлично отворила меч и повела са 11:4, али онда су судије (посебно Ана Пантер) донеле неколико дискутабилних одлука на штету Звезде и Жалгирис се вратио у утакмицу. Ипак, први део је завршен нерешеним резултатом 19:19, али је зато већи пад у игри Звезде настао у другој чествртини када Жалгирис стиче 6 поена предности и одлази на одмор резултатом 33:39.

Пулени Саше Обрадовића су дали све од себе да у трећем периоду утакмице преокрену резултат и заиста су одиграли одлично, али екипа Жалгириса је успела да одржи водство, па се у последњи период ушло са предношћу гостију од 2 поена – 60:62.

А онда је у Звездиној игри настао велики празан ход у последњој деоници што је гостима било сасвим довољно да одржавају стечену предност и да је чак увећају. Ипак на 1:44 до краја Звезда стиже кошевима Ленгстона Хола поново на два поена заостатка (67:69), међутим црвено-бели нису имали довољно концентрације, превасходно у нападу, што је резултирало крајњим поразом 69:75.

И вечерас је најбољи у Звездиним редовима био Џордан Лојд са 19 поена, а пратили су га Волден и Давидовац са 11. Следећу утакмицу црвено-бели би требали да одиграју против Асвела у Француској, али, како сада ствари стоје, та ће утакмица највероватније бити отказана.

Скочи на траку са алаткама