Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezdin drugi poraz u Evroligi

Džordan Lojd

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli na svom parketu da ostvare drugu pobedu u Evroligi. Nakon što su u prošlom kolu ubedljivo savladali Baskonju, večeras su crveno-beli doživeli poraz od ekipe Žalgirisa 69:75 (19:19, 14:20, 27:23, 9:13).

Zvezda je odlično otvorila meč i povela sa 11:4, ali onda su sudije (posebno Ana Panter) donele nekoliko diskutabilnih odluka na štetu Zvezde i Žalgiris se vratio u utakmicu. Ipak, prvi deo je završen nerešenim rezultatom 19:19, ali je zato veći pad u igri Zvezde nastao u drugoj čestvrtini kada Žalgiris stiče 6 poena prednosti i odlazi na odmor rezultatom 33:39.

Puleni Saše Obradovića su dali sve od sebe da u trećem periodu utakmice preokrenu rezultat i zaista su odigrali odlično, ali ekipa Žalgirisa je uspela da održi vodstvo, pa se u poslednji period ušlo sa prednošću gostiju od 2 poena – 60:62.

A onda je u Zvezdinoj igri nastao veliki prazan hod u poslednjoj deonici što je gostima bilo sasvim dovoljno da održavaju stečenu prednost i da je čak uvećaju. Ipak na 1:44 do kraja Zvezda stiže koševima Lengstona Hola ponovo na dva poena zaostatka (67:69), međutim crveno-beli nisu imali dovoljno koncentracije, prevashodno u napadu, što je rezultiralo krajnjim porazom 69:75.

I večeras je najbolji u Zvezdinim redovima bio Džordan Lojd sa 19 poena, a pratili su ga Volden i Davidovac sa 11. Sledeću utakmicu crveno-beli bi trebali da odigraju protiv Asvela u Francuskoj, ali, kako sada stvari stoje, ta će utakmica najverovatnije biti otkazana.

Skoči na traku sa alatkama