Кошарка Кошарка/Вести Кошарка/Извештаји и анализе

Представљамо вам – Џони О’Брајант, нови играч КК Црвена звезда

Џони О’Брајант је ново појачање КК Црвена звезда!

Невероватно појачање су црвено-бели добили у рекету, појачање каквом смо се само могли надати. О’Брајант се истицао још у средњој школи, где већ успео да западне за око неким НБА скаутима и аналитичарима. Сврстан је у ТОП 50 средњошколаца у САД.

Студирао је на ЛСУ, у чију се историју уписао невероватним бројем дабл-даблова. Пребацио је цифру од 1000 поена и дошао до скоро 800 скокова. На Драфту га бира Милвоки са 36. позиције, а у својој руки сезони доста је пута стартовао за Баксе, али то није изгледало баш најбоље. У тој сезони имао је најгори проценат шута у каријери. У другој години игра преко 50 утакмица за Милвоки, а проценти шута су му били сјајни, али је узимао премало шутева.

Протутњао је кроз Денвер и завршио у Шарлоту где игра две прилично добре сезоне, гледајући шут из игре и скокове. Шарлот га је ипак отписао. После тога сели се у Макаби, где је доживео доста добрих ствари, али и неке не тако добре. Морао је да се бори да би узео шутеве, поред прилично великих приватника из Тел Авива. Некад је то ишло сјајно, некад не. Био је МВП кола и освојио домаћу лигу.
У Локомотиви показује све своје способности. Показује да је у стању да угрози противника из свих позиција и да се лако прилагођава разним чуварима.

Сада прелазимо конкретно на његову игру:
О’Брајант не бира начин којим ће поентирати, али му није у глави само кош. Знао је да подвали доста асистенција након удвајања или лошег помагања на њему. Нападачки може све. Акције прати педантно и без пропуста. Отварање од блока је јако добро, с тим што некад не може да процени колико снажан блок треба поставити. Може да ухвати ничију лопту у офанзивном скоку, а то је у НБА често знао да уради. У дефанзиви је у неким сегментима сјајан. Зна када и како треба помоћи, знајући да процени брзину чувара, а има сјајан осећај за рампу и дефанзивни скок, па се дешавало да противнички бек крене да “бежи” од њега. Одбрана на периметру је прилично добра. Има активне руке које га често коштају фаула. Поп брани за нијансу боље од пика – знао је да пукне у пику када је био у Макабију, док се у Локосима то нормализовало. Делује као да ће сви бежати од рекета када у њему виде Терија и О’Брајанта. О’Брајант је, такође, јако добар саиграч, такође.

Добро нам дошао!

Скочи на траку са алаткама