Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezda ubedljiva protiv prvaka Španije

Foto: Euroleague.net

Košarkaši Crvene zvezde ostavarili su svoju prvu pobedu u ovosezonskoj Evroligi. Crveno-beli su bili ubedljivi protiv prvaka Španije, ekipe Baskonje, rezultatom 90:73 (23:16, 13:15, 29:18, 25:24).

Zvezda je večeras odigrala odličan meč i ostvarila ubedljivu pobedu najviše zahvaljujući fantastičnom Džordanu Lojdu koji je postigao 30 poena (3/8 za dva, 5/8 za tri, 9/9 slobodna bacanja, 6 skokova, 2 asistencije i 2 ukradene lopte). Ipak, i pored njegove fantastične partije, treba napomenuti da je ovo bila timska pobeda jer su Zvezdini košarkaši odigrali upravo onako kako je od njih to tražio Saša Obradović. Koncentracija nije padala skoro ni u jednom trenutku meča, pa se tako i prednos malo po malo povećavala do konačnih +17.

Odličan doprinos večeras je pružio i veteran Marko Simonović sa svojih 16 poena i 4 skoka, dok je Amerikanac Lengston Hol postigao 7 poena, ali sa čak 11 asistencija.

Verujemo da su Zvezdini igrači, nakon poraza u prvom kolu od Fenerbahčea, uvideli gde su grešili i šta im valja ispravljati u narednim duelima, pa su to odmah primenili u ovom meču, a nadamo se da će tako biti i u narednim mečevima. Posebno nas raduje činjenica da će se uskoro ekipi priključiti i Emanuel Teri i Tejlor Ročesti, pa će crveno-beli biti mnogo jači na poziciji pleja i centra.

Crvena zvezda svoj naredni meč igra u okviru ABA lige i to u nedelju, od 17 časova, u Čačku protiv ekipe Borca, dok će naredni meč u Evroligi crveno-beli odigrati  13. oktobra protiv ekipe Žalgirisa u Beogradu.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama