Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Звезда убедљива против првака Шпаније

Фото: Euroleague.net

Кошаркаши Црвене звезде оставарили су своју прву победу у овосезонској Евролиги. Црвено-бели су били убедљиви против првака Шпаније, екипе Баскоње, резултатом 90:73 (23:16, 13:15, 29:18, 25:24).

Звезда је вечерас одиграла одличан меч и остварила убедљиву победу највише захваљујући фантастичном Џордану Лојду који је постигао 30 поена (3/8 за два, 5/8 за три, 9/9 слободна бацања, 6 скокова, 2 асистенције и 2 украдене лопте). Ипак, и поред његове фантастичне партије, треба напоменути да је ово била тимска победа јер су Звездини кошаркаши одиграли управо онако како је од њих то тражио Саша Обрадовић. Концентрација није падала скоро ни у једном тренутку меча, па се тако и преднос мало по мало повећавала до коначних +17.

Одличан допринос вечерас је пружио и ветеран Марко Симоновић са својих 16 поена и 4 скока, док је Американац Ленгстон Хол постигао 7 поена, али са чак 11 асистенција.

Верујемо да су Звездини играчи, након пораза у првом колу од Фенербахчеа, увидели где су грешили и шта им ваља исправљати у наредним дуелима, па су то одмах применили у овом мечу, а надамо се да ће тако бити и у наредним мечевима. Посебно нас радује чињеница да ће се ускоро екипи прикључити и Емануел Тери и Тејлор Рочести, па ће црвено-бели бити много јачи на позицији плеја и центра.

Црвена звезда свој наредни меч игра у оквиру АБА лиге и то у недељу, од 17 часова, у Чачку против екипе Борца, док ће наредни меч у Евролиги црвено-бели одиграти  13. октобра против екипе Жалгириса у Београду.

Скочи на траку са алаткама