Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Звезда иде на мегдан чачанском Борцу

КК Црвена звезда

Након што су у првом колу АБА лиге забележили убедљиву победу у Загребу против екипе Цибоне, а у Евролиги савладали убедљиво првака Шпаније, екипу Баскоње, црвено-бели са великим оптимизмом и самопоуздањем иду у Чачак на мегдан Борцу који је у првом колу направио сензацију савладавши Партизан у Београду.

Меч између Борца и Црвене звезде ће се играти у недељу (11. октобар) од 17 часова, али без присуства публике због ситуације са корона вирусом.

Тренер Саша Обрадовић нагласио је да је потребна велика доза озбиљности и фокуса да би се остварила победа.

“Најтеже су утакмице АБА лиге после велике победе и игре из Евролиге. Понекад од умора али и од задовољства одиграним може да представља проблем у психолошкој припреми за утакмицу и екипу која заслужује респект. Треба нам велика доза озбиљности и фокуса да би победили и избегли било какво изненађење. Борац је одлично вођен од Марка Мариновића и екипа игра тимски, а види се да је искреирана добра атмосфера. Морамо да играмо на високом нивоу како би наш квалитет дошао до изражаја и да бисмо остварили победу”.

Огњен Добрић такође очекује тешку утакмицу:

“Очекује нас изузетно тешка утакмица, екипа Борца се одлично представила на старту сезоне. Ради се о доброј нападачкој екипи, искусној, која уз то игра одлично на свом паркету и права је штета што овај меч нећемо играти у кошаркашком амбијенту и пред пуном халом. Знамо шта треба да радимо, тренер и стручни штаб ће нам сигурно предочити све што је потребно пред овај меч, уосталом играли смо са Борцем пре неколико недеља и већ смо имали прилике да их упознамо, без обзира на чињеницу да су припремне утакмице потпуно другачије од оних које се играју за бодове. Имамо амбицију да играмо добро у Евролиги, али АБА лига је увек приоритет и од тога не бежимо”.

Као и Добрић, тако и капитен Бранко Лазић очекује тежак меч:

“Увек је тешко играти у Чачку. Нарочито сада после утакмице која је захтевала велико физичко и психичко пражњење, а са друге стране су добили Партизан у 1. колу на њиховом терену и сигурно да ће имати сада и додатан мотив. На нама је да покушамо да поновимо ниво игре из утакмице против Басконије и мислим да ћемо урадити добар посао”.

Ленгстон Хол је против Бакоње показао да ће бити велико појачање за црвено-беле. Пред сусрет са Борцем рекао је следеће:

“Имамо неколико тешких утакмица у кратком року. Морамо против Борца да покажемо исту енергију као у дуелу са Басконијом. Они су победили Партизан на старту и знамо да су добар тим. Ситуацију са вирусом стављамо по страни. Када уђемо у дворану не размишљамо о томе, а када смо у граду и идемо на пример негде да једемо носимо маску и водимо рачуна, али када уђемо у дворану размишљамо искључиво о кошарци”.

 

Скочи на траку са алаткама