Рукомет Рукомет/Извештаји СДЦЗ

Рукометашице убедљиво прескочиле прву препреку до Супер Б лиге

Рукометашице Црвене звезде савладале су у четвртфиналу баража за допуну Супер Б лиге у Убу, екипу Пожаревца 35:25 (16:13).

Изабранице Весне Бојковић су се на најбољи начин вратиле на терен, победом, након прекида протекле сезоне и паузе проузроковане глобалном пандемијом вируса ковид-19.

Одличну атмосферу у екипи су пренеле и на терен, па су након почетног вођства противника (3:6, 9.минут) и изједначене игре у наставку, црвено-беле у последњој трећини првог дела игре стигле до предности, која је расла у другом полувремену, а на крају првог периода износила је три гола, 16:13.

У другом полувремену врло брзо је Црвена звезда сломила противника, постизала голове у серијама, а у 47.минуту стигла први пут до двоцифрене предности после голова повратнице Анђеле Гуџић и Хелене Инђић. До краја меча су Звездине девојке потврдиле предност, а Ива Јовановић потврдила победу и пласман у наредну рунду, 35:25.

Најефикаснија у редовима Црвене звезде и на мечу била је Тамара Ђурковић са 9 голова, пратила су је појачања Јелена Кострешевић са 8 и Анђела Гуџић са 4 гола, колико је постигла и Ивана Протић.

У полуфиналу баража за допуну Супер Б лиге, 26.септембра, Црвена звезда ће играти против градског ривала, Радничког са Црвеног крста. Црвена звезда и Раднички су пре прекида сезоне одиграли и последњи меч на Бањици.

Четвртфинале, бараж за допуну Супер Б лиге

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ПОЖАРЕВАЦ 35:25 (16:13)

Уб, хала: СЦ „Уб“. Гледалаца: 12. Судије: Вања Антић и Јелена Јаковљевић (Београд). Искључења: Црвена звезда 4, Пожаревац 8 минута. Седмерци: Црвена звезда 2(1), Пожаревац 3(2).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Митић, Јовановић 1, Петковић 1, Момчиловић, Ристић 2, Ђуришић, Ђурковић 9(1), Ћорић, Јелић, Инђић 3, Ердељановић, Кунчер 1, Гуџић 4, Кострешевић 8, Андрић, Протић 4. Тренер: Весна Бојковић

ПОЖАРЕВАЦ: Лежаја, Петковић Драгана 2, Максимовић, Петковић Данијела 7, Николић, Стоиљковић 2, Савковић, Ђорђевић 8(1), Хоман Савковић, Јовановић, Тасић, Гудиабу, Вујчић, Белић 5(1), Богдановић. Тренер: Аргир Боров

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама