Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкаши СДЦЗ

Звезди друга победа

Одбојкаши Црвене звезде су у другом колу Суперлиге за одбојкаше савладали екипу Младог радника са 3:2 (19:25, 33:31, 24:26, 25:21, 18:16).

Црвена звезда је утакмицу почела у саставу Поповић-Мељанац, Еремић-Тадић, Синђелић-Станковић и либеро Јевтић. Прва шесторка Младог радника је изненађујуће била без оба странца. Упркос томе домаћи играчи су од почетка преузели иницијативу, константно повећавајући своју предност. На 17:11 Кукањац је променио техничара и коректора и увео Стефановића и Додића. Додић са два успешна напада и Синђелић са два блока убрзо приближавају свој тим на два поена заостака и 18:16. Тренер Младог радника, Ивица Јевтић реагује увођењем Мбенгуеие уместо Пајкића. Ас сервис Мбенгуеие најављује поново доминацију домаћег тима. На крају Бојовић ас сервисом закључује први сет на 25:19.

Томислав Кукањац је одлучио да други сет почне са капитеном, Немањом Стефановићем, на позицији техничара и Лазаром Додићем у улози коректора. Наши одбојкаши су држали изједначен резултат иако сервис није добро функционисао. Средином сета на резултату 18:16 за црвено беле, после два успешна напада и једног блока Вање Еремића, тренер домаћег тима је затражио тајм аут. После изједначања на 18:18, Кукањац уводи у игру Андоновића уместо Тадића. Наши средњи блокери са два успешна блока доводе свој тим до 21:19. Завршница сета доноси доста узбуђења у игри поен за поен. Бојовић је са три ас сервиса довео своју екипу до вођства на 23:22. Андоновић и Додић успешним нападима омогућују Звезди прву сет лопту. Али, то је био тек почетак потпуно неизвесне завршнице. На крају, после осам изједначења, ас сервисом Андоновића Звезда добија овај сет са 33:31.

Стартери у трећем сету су били Стефановић-Мељанац, Еремић-Андоновић и Станковић-Синђелић. Поново је распоред снага био потпуно изједначен.

У односу на прва два сета, средњи блокери су у нападу добили нешто више лопти. Овај сет је резултатски био копија претходног. Предност од једног до два поена се непрекидно смењивала. На самом крају овог сета Мељанац са два поена из напада и блок доводи свој тим до сет лопте на 24:22. Прву прилику Звезда није искористила и домаћа екипа изједначењем најављује драматичну завршницу. На крају Поломац са два успешна блока и Бојовић поеном из напада доводе Млади Радник до освајања сета на разлику (26:24).

У наставку је Звезда заиграла у саставу као у трећем сету. Чедомир Станковић са два успешна блока и поеном из напада доводи другове до вођства од 7:4. Ово је био период добре игре у блоку и црвено бели повећавају вођство на 10:5. При резултату 10:8, Кукањац је у игру увео Додића уместо Мељанца. Звезда повећава своје вођство и серијом успешних акција долази до значајних 19:14. Сигурном игром Звезда осваја сет резултатом 25:21.

Постава за одлучујући, пети сет, је била: Стефановић-Додић, Еремић-Андоновић и Станковић-Синђелић. Звезда је повела са 3:1 и 4:2, а у наставку је са четири узастопне грешке омогућила Младом раднику предност од 8:4. Невероватном серијом сјајних акција наши момци успевају да дођу до вођства од 13:10. Ипак, није могло без драме ни у завршници петог сета, који је на крају блоковима Станковића и Еремића завршен са 18:16 за Црвену звезду.

Највише поена за домаћу екипу је освојио Бојовић (35), док је најефикаснији играч Црвене звезде био Андоновић са 16.

У наредном колу Црвена звезда дочекује Раднички из Крагујевца.

МЛАДИ РАДНИК – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2:3 (25:19, 31:33, 26:24, 21:25, 16:18)

Пожаревац, дворана: СЦ Пожаревац Судије: Зоран Радовановић и Ђорђе Стевановић

МЛАДИ РАДНИК: Поломац А. 15, Пајкић М., Мицић Н., Вуликић А. 4, Мбенгуе С. 10, Убипарип У. 7, Жугић Н. 12, Илић И. (либеро), Бојовић М. 35, Самб Л. 3, Крстић М. Нису играли: Тонић Н., Мијаиловић М и Лазаревић С. (либеро). Тренер: Јевтић Ивица

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мељанац Н. 14, Јевтић П. (либеро), Синђелић М. 8, Станковић Ч. 12, Тадић Л. 7, Еремић В. 15, Поповић М., Додић Л. 13, Андоновић А. 16, Стефановић Н. 2. Нису играли: Трифуновић Ф. (либеро), Станковић Д. и Илић Д. Тренер: Томислав Кукањац

Извор: ОКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама