Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkaši SDCZ

Zvezdi druga pobeda

Odbojkaši Crvene zvezde su u drugom kolu Superlige za odbojkaše savladali ekipu Mladog radnika sa 3:2 (19:25, 33:31, 24:26, 25:21, 18:16).

Crvena zvezda je utakmicu počela u sastavu Popović-Meljanac, Eremić-Tadić, Sinđelić-Stanković i libero Jevtić. Prva šestorka Mladog radnika je iznenađujuće bila bez oba stranca. Uprkos tome domaći igrači su od početka preuzeli inicijativu, konstantno povećavajući svoju prednost. Na 17:11 Kukanjac je promenio tehničara i korektora i uveo Stefanovića i Dodića. Dodić sa dva uspešna napada i Sinđelić sa dva bloka ubrzo približavaju svoj tim na dva poena zaostaka i 18:16. Trener Mladog radnika, Ivica Jevtić reaguje uvođenjem Mbengueie umesto Pajkića. As servis Mbengueie najavljuje ponovo dominaciju domaćeg tima. Na kraju Bojović as servisom zaključuje prvi set na 25:19.

Tomislav Kukanjac je odlučio da drugi set počne sa kapitenom, Nemanjom Stefanovićem, na poziciji tehničara i Lazarom Dodićem u ulozi korektora. Naši odbojkaši su držali izjednačen rezultat iako servis nije dobro funkcionisao. Sredinom seta na rezultatu 18:16 za crveno bele, posle dva uspešna napada i jednog bloka Vanje Eremića, trener domaćeg tima je zatražio tajm aut. Posle izjednačanja na 18:18, Kukanjac uvodi u igru Andonovića umesto Tadića. Naši srednji blokeri sa dva uspešna bloka dovode svoj tim do 21:19. Završnica seta donosi dosta uzbuđenja u igri poen za poen. Bojović je sa tri as servisa doveo svoju ekipu do vođstva na 23:22. Andonović i Dodić uspešnim napadima omogućuju Zvezdi prvu set loptu. Ali, to je bio tek početak potpuno neizvesne završnice. Na kraju, posle osam izjednačenja, as servisom Andonovića Zvezda dobija ovaj set sa 33:31.

Starteri u trećem setu su bili Stefanović-Meljanac, Eremić-Andonović i Stanković-Sinđelić. Ponovo je raspored snaga bio potpuno izjednačen.

U odnosu na prva dva seta, srednji blokeri su u napadu dobili nešto više lopti. Ovaj set je rezultatski bio kopija prethodnog. Prednost od jednog do dva poena se neprekidno smenjivala. Na samom kraju ovog seta Meljanac sa dva poena iz napada i blok dovodi svoj tim do set lopte na 24:22. Prvu priliku Zvezda nije iskoristila i domaća ekipa izjednačenjem najavljuje dramatičnu završnicu. Na kraju Polomac sa dva uspešna bloka i Bojović poenom iz napada dovode Mladi Radnik do osvajanja seta na razliku (26:24).

U nastavku je Zvezda zaigrala u sastavu kao u trećem setu. Čedomir Stanković sa dva uspešna bloka i poenom iz napada dovodi drugove do vođstva od 7:4. Ovo je bio period dobre igre u bloku i crveno beli povećavaju vođstvo na 10:5. Pri rezultatu 10:8, Kukanjac je u igru uveo Dodića umesto Meljanca. Zvezda povećava svoje vođstvo i serijom uspešnih akcija dolazi do značajnih 19:14. Sigurnom igrom Zvezda osvaja set rezultatom 25:21.

Postava za odlučujući, peti set, je bila: Stefanović-Dodić, Eremić-Andonović i Stanković-Sinđelić. Zvezda je povela sa 3:1 i 4:2, a u nastavku je sa četiri uzastopne greške omogućila Mladom radniku prednost od 8:4. Neverovatnom serijom sjajnih akcija naši momci uspevaju da dođu do vođstva od 13:10. Ipak, nije moglo bez drame ni u završnici petog seta, koji je na kraju blokovima Stankovića i Eremića završen sa 18:16 za Crvenu zvezdu.

Najviše poena za domaću ekipu je osvojio Bojović (35), dok je najefikasniji igrač Crvene zvezde bio Andonović sa 16.

U narednom kolu Crvena zvezda dočekuje Radnički iz Kragujevca.

MLADI RADNIK – CRVENA ZVEZDA 2:3 (25:19, 31:33, 26:24, 21:25, 16:18)

Požarevac, dvorana: SC Požarevac Sudije: Zoran Radovanović i Đorđe Stevanović

MLADI RADNIK: Polomac A. 15, Pajkić M., Micić N., Vulikić A. 4, Mbengue S. 10, Ubiparip U. 7, Žugić N. 12, Ilić I. (libero), Bojović M. 35, Samb L. 3, Krstić M. Nisu igrali: Tonić N., Mijailović M i Lazarević S. (libero). Trener: Jevtić Ivica

CRVENA ZVEZDA: Meljanac N. 14, Jevtić P. (libero), Sinđelić M. 8, Stanković Č. 12, Tadić L. 7, Eremić V. 15, Popović M., Dodić L. 13, Andonović A. 16, Stefanović N. 2. Nisu igrali: Trifunović F. (libero), Stanković D. i Ilić D. Trener: Tomislav Kukanjac

Izvor: OKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama