Rukomet Rukomet/Izveštaji SDCZ

Rukometašice ubedljivo preskočile prvu prepreku do Super B lige

Rukometašice Crvene zvezde savladale su u četvrtfinalu baraža za dopunu Super B lige u Ubu, ekipu Požarevca 35:25 (16:13).

Izabranice Vesne Bojković su se na najbolji način vratile na teren, pobedom, nakon prekida protekle sezone i pauze prouzrokovane globalnom pandemijom virusa kovid-19.

Odličnu atmosferu u ekipi su prenele i na teren, pa su nakon početnog vođstva protivnika (3:6, 9.minut) i izjednačene igre u nastavku, crveno-bele u poslednjoj trećini prvog dela igre stigle do prednosti, koja je rasla u drugom poluvremenu, a na kraju prvog perioda iznosila je tri gola, 16:13.

U drugom poluvremenu vrlo brzo je Crvena zvezda slomila protivnika, postizala golove u serijama, a u 47.minutu stigla prvi put do dvocifrene prednosti posle golova povratnice Anđele Gudžić i Helene Inđić. Do kraja meča su Zvezdine devojke potvrdile prednost, a Iva Jovanović potvrdila pobedu i plasman u narednu rundu, 35:25.

Najefikasnija u redovima Crvene zvezde i na meču bila je Tamara Đurković sa 9 golova, pratila su je pojačanja Jelena Kostrešević sa 8 i Anđela Gudžić sa 4 gola, koliko je postigla i Ivana Protić.

U polufinalu baraža za dopunu Super B lige, 26.septembra, Crvena zvezda će igrati protiv gradskog rivala, Radničkog sa Crvenog krsta. Crvena zvezda i Radnički su pre prekida sezone odigrali i poslednji meč na Banjici.

Četvrtfinale, baraž za dopunu Super B lige

CRVENA ZVEZDA – POŽAREVAC 35:25 (16:13)

Ub, hala: SC „Ub“. Gledalaca: 12. Sudije: Vanja Antić i Jelena Jakovljević (Beograd). Isključenja: Crvena zvezda 4, Požarevac 8 minuta. Sedmerci: Crvena zvezda 2(1), Požarevac 3(2).

CRVENA ZVEZDA: Mitić, Jovanović 1, Petković 1, Momčilović, Ristić 2, Đurišić, Đurković 9(1), Ćorić, Jelić, Inđić 3, Erdeljanović, Kunčer 1, Gudžić 4, Kostrešević 8, Andrić, Protić 4. Trener: Vesna Bojković

POŽAREVAC: Ležaja, Petković Dragana 2, Maksimović, Petković Danijela 7, Nikolić, Stoiljković 2, Savković, Đorđević 8(1), Homan Savković, Jovanović, Tasić, Gudiabu, Vujčić, Belić 5(1), Bogdanović. Trener: Argir Borov

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama