Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкашице СДЦЗ

Звезда експресно до победе у Зрењанину

У трећем колу Суперлиге за одбојкашице Црвена звезда је у Зрењанину савладала екипу Клек-Зрењанин резултатом 3:0 (25:18, 25:21, 25:16).

На почетку утакмице Александар Владисављев се одлучио за почетну поставу у саставу Ђорђевић-Таубнер, Тасић-Милуновић и Вучићевић-Делић.

Црвена звезда је одмах преузела иницијативу и од почетне предности од 5:1 је постепено је повећавала до коначних 25:18. Истакле су се Таубнер ии Делић у блоку. Са својих седам освојених поена најсигурнија у нападу је била Тара Таубнер. Од резултата 20:12 па до краја сета у игри су биле Симић и Ашоња, а нешто касније је ушла и Исидора Родић која је заменила Сару Вучићевић.

Други сет је почела постава са Симић-Ашоња, Тасић-Милуновић и Делић-Родић. И овај сет је протекао у доминацији црвено белих девојака. Поново се добро блокирало, у чему су се истицале Делић и Ашоња. Средином сета је попустио пријем сервиса па је Владисављев после два аса Миљевићеве на 11:15 затражио тајм аут. Девојке лагано повећавају предност и на 19:14 у игру улазе Ђорђевић и Таубнер. Клечанке појачавају ритам и после неколико успешних напада и једног ас сервиса се приближавају на 21:19. Владисављев реагује враћањем у игру Симићеве и Ашоње (на 19:14 изашле из игре). Двадесет четврти поен је убележила управо Јована Симић блоком и наше девојке одмах затим освајају и други сет.

На почетку трећег сета у терену се нашла шесторка Симић-Ашоња, Сајић-Тасић и Делић-Родић. После почетног одмеравања снага наше девојке су почеле да повећавају предност. На 14:8 за Црвену звезду домаће одбојкашице су везале четири поена, три из напада и један ас сервис, и приближиле се на три поена разлике, после чега је Владисављев реаговао тајм аутом. На 17:13 је извршио дуплу измену и увео Милу Ђорђевић и Тару Таубнер. Предност се повећава на 22:13 и тада шансу добија Тијана Цветковић која мења Милицу Тасић. До краја наше девојке сигурном игром освајају сет са 25:16 и максималну победу.

Најефикаснија у редовима Црвене звезде је била Милица Тасић са 13 поена, док је у екипи Клек-Зрењанин највише поена освојила Милица Тошић (16).

У четвртом колу Црвена звезда дочекује градског ривала, екипу Београд.

КЛЕК-ЗРЕЊАНИН – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:3 (18:25, 21:25, 16:25)

Зрењанин, дворана: СХ “Кристална дворана”. Судије: Милан Милошевић и Дејан Рогић

КЛЕК-ЗРЕЊАНИН: Миљевић М. 2, Џамић Н. 1, Богдановић М. (либеро), Деурић С. 6, Михајловић Е. 1, Миљевић Т. 4, Вучковић М. 8, Павловић Ј. 3, Тошић М. 16 Нису играле: Праштало М., Зубац М.(либеро) и Новић Л. Тренер: Зоран Павловић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Таубнер Т. 11, Цветковић Т. 1 , Родић И. 9, Вукомановић К. (либеро), Сајић Н. 3 , Милуновић М. 6, Ђорђевић М. 1, Ашоња А. 11, Тасић М. 13, Вучићевић С., Делић Ј. 7, Симић Ј. 2. Нису играле: Станковић К. (либеро) и Врцељ Т. Тренер: Александар Владисављев

Извор: ОКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама