Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Zvezda savladala Čukarički

Ubedljivi su bili fudbaleri Crvene zvezde u okviru sedmog kola Superlige Srbije i doneli čitav plen sa neugodnog gostovanja Čukaričkom. Rezultat je bio 3:1 za izabranike Dejana Stankovića, mrežu rivala su pogađali Nemanja Milunović, Mirko Ivanić i Gelor Kanga, a debi u crveno-belom dresu je zabeležio Dijego Falćineli.

Čukarički – Crvena zvezda 1:3 (0:1)

Stadion: „FK Čukarički“.

Sudija: Lazar Lukić.

Strelci: Savić u 84. za Čukarički, a Milunović u 3, Ivanić u 50. i Kanga u 54. (iz jedanaesterca) minutu.

Čukarički: Petrović, Tošić, Docić (od 64. Lukić), Kajević, Savić (od 85. Vidosavljević), Ćirković, Ostojić, Pantić, Šapić, Birmančević (od 75. Rakonjac), Eze.

Rezerve: Belić, Rakonjac, Vidosavljević, Šarić, Kamenović, Nikčević, Lukić.

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Milunović, Degenek, Rodić (od 56. Pankov), Sanogo (od 79. Falćineli), Nikolić, Kanga, Ivanić (od 79. Petrović), Gavrić (od 56. Spiridonović), Boaći (od 6. Vukanović)

Rezerve: Popović, Pankov, Eraković, Petrović, Jovančić, Simić, Radulović, Spiridonović, Vukanović, Falćineneli.

Žuti kartoni: Kajević, Savić, Lukić (Čukarički), Boaći, Gajić, Rodić, Sanogo, Pankov (Crvena zvezda).

Dovoljno je bilo 150 sekundi izabranicima Dejana Stankovića da postignu pogodak i na najbolji mogući način otvore utakmicu. Centrirao je Kanga iz ugla, Boaćijev pokušaj je izblokirao Kajević, ali se lopta odbila do Milunovića koji je snažno, sa nekoliko metara, pogodio rašlje gola koji čuva Petrović. Nažalost, Boaći je nezgodno doskočio u šestom minutu, pa je Stanković bio prinuđen da već tada posegne za izmenom, te se na terenu našao Vukanović.

Uprkos ranom vođstvu, nastavili su crveno-beli sa pretnjama po gol domaćih kroz opasne napade, a jedan od takvih je bio i u devetom minutu kada je Ivanić sa ivice kaznenog prostora snažno šutirao, ali je Petrović vrhovima prstiju uspeo da zakači loptu i pošalje je u korner. Domaći su uzvratili u 13. minutu kada je Savić bio u sjajnoj prilici, ali je Borjan pravovremeno izleteo i otežao udarac mladom vezisti, pa je lopta završila pored gola. Konstantno su pretili fudbaleri našegtima udarcima sa distance, a šut je oprobao i Kanga u 19. minutu kada je lopta završila tik pored stative. Pet minuta kasnije, driblao je Gavrić defanzivca domaćih Tošića koji ga je zaustavio u kaznenom prostoru, ali Lukić nije pokazao na belu tačku.

Uspostavili su kontrolu crveno-beli u drugom delu prvog  poluvremena, ali nije bilo mnogo prilika, ni na jednoj strani. Ipak, nešto mirniji period igre prekinuo je Vukanović u 42. minutu kada je posle pasa Ivanića izašao pred Petrovića, ali šutirao po zemlji pored gola.

Nastavio je Gavrić i u drugom poluvremenu da driblinzima stavlja Tošića na muke. Igrao se 48. minut kada je predriblao defanzivca domaćih i uposlio Nikolića koji je precizno gađao rašlje gola Čukaričkog, ali je Šapić glavom intervenisao. Ipak, isplatila se upornost crveno-belima, a prednost je udvostručena u 50. minutu. Ivanić je bio taj koji je sa ivice kaznenog prostora uputio udarac, lopta je zakačila Ćirkovića i završila iza leđa Petrovića, što je omogućilo izabranicima Dejana Stankovića da mirnije igraju u nastavku susreta. Međutim, nije se mnogo čekalo na novi pogodak za crveno-bele. Igrao se 54. minut kada je Vukanović pretrčao Tošića, a ovaj ga klizećim startom faulirao unutar kaznenog prostora, posle čega je Lukić pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Gelor Kanga i rutinski matirao Petrovića.

Mogli su domaći do počasnog pogotka u 77. minutu kada je Tošić šutirao iskosa sa leve strane, lopta je išla maltene po gol-liniji, ali je nije prešla, a stativu je pogodio i Pantić. Debi u crveno-belom dresu zabeležio je, fudbaler koji je danas zvanično promovisan, Dijego Falćineli koji je u 79. minutu zamenio Seku Sanoga. Ipak, isplatila se ofanziva domaćih, pa su uspeli da postignu pogodak. Raspoloženi Savić je sa više od dvadesetak metara uputio precizan udarac, Borjan se izdužio koliko je mogao, ali su domaći smanjili rezultat u 84. minutu. Do kraja meča beležimo još stativu Spiridonovića i mirno privođenje kraju utakmice izabranika Dejana Stankovića i nova tri boda za Crvenu zvezdu.  

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama