Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе Фудбал/Омладински погон

Реми кадета у Краљеву

Одиграли су 2:2 изабраници Срђана Стојчевског у Краљеву против домаћег Кикера у оквиру деветог кола Кадетске лиге Србије. Мрежу ривала су погађали Мирко Николашевић и Стефан Лековић, а наши бисери су могли и до сва три бода, међутим нису искористили прилике које су имали.

Кикер – Црвена звезда 2:2 (1:2)

Судија: Бојан Николић.

Стрелци: Маринковић у 30. и Миличић у 62. минуту за Кикер, а Николашевић у 20. и Лековић у 45. (из једанаестерца) за Црвену звезду.

Кикер: Станишић, Угреновић, Михајловић, Миличић, Букумира, Маринковић, Бојовић (од 79. Марковић) Драгичевић, Ђуровић, Милојковић (од 56. Симовић), Зечевић (од 56. Милетић).

Црвена звезда: Маринковић, Савић (од 49. Митић), Лековић, Вукичевић, Стојсављевић (од 49. Марић), Видојевић, Лечић, Радоњић (од 46. Миладиновић), Николашевић (од 78. Лолић), Шљивић (од 46. Бубањ), Мијатовић.

Жути картони: Зечевић (Кикер), Николашевић (Црвена звезда).

Мноштво снажних дуела на средини терена и нешто спорији улазак у меч обе екипе прекинуо је Николашевић у 11. минуту када је после продора Шљивића шутирао искоса са леве стране, из веома изгледне позиције, али поред гола. Ипак, брзоноги крилни нападач је савладао Станишића у 20. минуту. Радоњић је извео корнер, Мијатовић је истрчао на прву стативу и без гледања послао лопту право на главу Мирка Николашевића који је рутински спровео у мрежу.

Играо се 26. минут када је Радоњић могао да постигне првенац у црвено-белом дресу. Упослио га је Николашевић, талентовани везиста је прецизно шутирао, али је Станишић ногом успео да зауставио ударац, а потом је рођени Нишлија и два минута касније са ивице казненог простора погодио спољни део мреже гола, упркос томе што је лопта имала добру путању.

Гости су дошли до изједначења у 30. минуту када је капитен Маринковић снажно шутирао после продора на десном боку и погодио мрежу презимењака који чува гол Црвене звезде. Комбиновано су Станишић и Миличић фаулирали Николашевића у 44. минуту у казненом простору Кикера, након чега је судија Николић показао на белу тачку. Одговорност је преузео Стефан Лековић, голмана послао у једну, а лопту у другу страну за вођство нашег тима после првог дела игре.

Наставили су наши кадети да нападају у наставку игре, а први који је запретио био је Видојевић у 57. минуту када је главом после корнера шутирао поред гола. Ипак, домаћи су поравнали резултат у 62. минуту. Миличић је био највиши после центаршута из угла и погодио мрежу Маринковића, који је у нападу пре тога феноменално одбранио ударац Милетића.

Луцидно је покушао Лолић у 82. минуту када је видео да је Станишић изашао неколико корака испред гол-линије и малтене покушао да га лобује, али је лопта завршила преко пречке. Могли су и домаћи да дођу до сва три бода у 90. минуту, али је Маринковић феноменално интервенисао, након чега је Николић свирао крај.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама