Фудбал Фудбал/Вести

Фалћинели у Звезди: “Звезда ми је животна прилика”

Ново појачање у редовима нашег клуба је италијански нападач Дијего Фалћинели који је стигао на једногодишњу позајмицу са правом откупа из Болоње.

Нападача је на нашем стадиону дочекао Дејан Станковић и пожелео му добродошлицу, као и много голова у црвено-белом дресу. Фалћинели је са осмехом стигао у Београд и задужио опрему нашег клуба.

– Било је узбудљиво последњих пар дана када сам чуо да ме Звезда тражи. Напето, али у позитивном смислу. Драго ми је што сам ту и поносан сам што ћу моћи да браним боје великог клуба као што је Црвена звезда – били су први утисци нападача по доласку на наш стадион.

Дијего Фалћинели је рођен 26. јуна 1991. године у општини Марсцијано која се налази недалеко од Перуђе. Италијански нападач је јуниорски стаж провео у нижелигашу Понтевекију, али је као кадет стигао у Интер у ком се задржао годину дана. Упркос томе што је одиграо један пријатељски меч за сениорски тим италијанског великана, вратио се у клуб у ком је поникао и одиграо прву сениорску сезону као седамнаестогодишњак. Потом је уследио трансфер у Сасуоло, па одлазак у Фолињо и онда повратак у Сасуоло у ком је провео читавих седам година, али шансу у тиму је дочекао тек после низа позајмица. Прво је отишао у Јуве Стабију, па у Ланцијано, али је најзапаженији био у Перуђи (42 утакмице и 15 голова, Сериа Б) и Кротонеу (34 утакмице, 13 голова, Сериа А). У Сасуолу је за сво то време одиграо 63 меча и постигао шест погодака, да би потом појачао Болоњу, а прошлу сезону је провео у Перуђи где је на 27 утакмица, три пута био стрелац.

Ново појачање Црвене звезде је Дијего Фалћинели, први италијански фудбалер који ће носити црвено-бели дрес. Званично представљање одржано је у Медија центру стадиона „Рајко Митић“, а нови нападач нашег клуба није крио задовољство због чињенице да је дошао у клуб као што је Црвена звезда и што ће имати прилику да сарађује са шефом стручног штаба Дејаном Станковићем.

– Задовољство ми је што имам прилику да представим наше ново појачење – Дијега Фалћинелија, првог италијанског фудбалера у историји Црвене звезде. Играо је за више клубова у Италији, а долази нам из Болоње. Био је велика жеља Дејана Станковића, добили смо одличне оцене од његовог тренера Синише Михајловића и задовољство нам је што ће Фалћинели у наредном периоду бити играч Црвене звезде. Желимо му да понови своју најбољу сезону када је играо за Кротоне у Серији “А” и када је постигао 13 голова. Верујем да ће у Црвеној звезди бити и бољи од тога – рекао је Мркела.

Нови нападач Црвене звезде изнео је и прве утиске на данашњем представљању.

– Веома сам задовољан и почаствован што сам добио прилику да постанем део велике и славне породице. Срећан сам и сигуран да ће ова могућност да играм за Црвену звезду и мени донети најбоље ствари. Дочекан сам са великом топлином и гостољубивошћу, сви се труде да се што пре снађем овде, убеђен сам да ће ми овде бити јако добро. Сви улажу велики труд да се што пре прилагодим, поготово због језика – почео је Звездин Италијан.

Фалћинели је открио и шта му је Синиша Михајловић рекао о Црвеној звезди.

– Михајловић ме одмах саветовао да прихватим ову понуду. Лично нисам имао већих сумњи с обзиром  на то да добро познајем добро екипу у коју сам дошао и надам се да ћу у Звезди играти многа такмичења, као и да ће моја каријера ићи узлазном путањом. Исто тако ме и Матераци саветовао да дођем у Звезду, тако да је то Станковић оберучке прихватио. Једине сумње су биле привате природе, због моје породице, тачније моје ћерке, али и то смо успели да решимо веома брзо.

Први Италијан који ће носити црвено-бели дрес добро се познаје са својим клегом Ричмондом Боаћијем.

– Са Боаћијем сам био цимер у Сасуолу, јако сам задовољан што ћу имати неког овде кога познајем од раније. Он је сјајан момак, али и цео тим. Добио сам велику подршку свих, упознали су ме са градом и помогли да се сместим тако да сам имао сјајан дочек.

Фалћинели није крио да познаје многе српске спортисте, а подсетио се и на утакмицу Црвена звезда – Сасуоло када се уверио у атмосферу на нашем стадиону.

– У контакту сам са многим српским спортистима, сви су покушали да ме увере како је Београд леп и велики град и да ћу у њему уживати. Познајем многе спортисте српске националности као што су Рајковић, Атанасијевић и Михајловић. Што се тиче мог доласка са Сасуолом овде, осетили смо страх, јер је свима нама позната снага и слава Црвене звезде. Када сам изашао на стадион осетио сам велику љубав навијача која је овде пристуна, као и велику страст и емоцију коју навијачи имају према Црвеној звезди.

На питање када ће бити спреман да истрчи на терен, Фалћинели је рекао:

– Одмах! Наравно, подсећам да сам првенство у Италији завршио 14. августа и да сам добио 20 дана одмора. Јуче сам имао први тренинг са Црвеном звездом и тренирао сам сам.

Први пут ће Фалћинели играти ван домовине, а открио је и зашто је изабрао баш Црвену звезду.

– Када сам добио понуду, због познате историје клуба сматрао сам да је ово за мене животна прилика. Даћу све од себе да се покажем на најбољи могући начин, јер мој карактер је такав – када добијем изазов ја се потрудим да дам свој максимум – завршио је Фалћинели.

Дијего Фалћинели је задужио дрес са бројем 16.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама