Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Звезда савладала Чукарички

Убедљиви су били фудбалери Црвене звезде у оквиру седмог кола Суперлиге Србије и донели читав плен са неугодног гостовања Чукаричком. Резултат је био 3:1 за изабранике Дејана Станковића, мрежу ривала су погађали Немања Милуновић, Мирко Иванић и Гелор Канга, а деби у црвено-белом дресу је забележио Дијего Фалћинели.

Чукарички – Црвена звезда 1:3 (0:1)

Стадион: „ФК Чукарички“.

Судија: Лазар Лукић.

Стрелци: Савић у 84. за Чукарички, а Милуновић у 3, Иванић у 50. и Канга у 54. (из једанаестерца) минуту.

Чукарички: Петровић, Тошић, Доцић (од 64. Лукић), Кајевић, Савић (од 85. Видосављевић), Ћирковић, Остојић, Пантић, Шапић, Бирманчевић (од 75. Ракоњац), Езе.

Резерве: Белић, Ракоњац, Видосављевић, Шарић, Каменовић, Никчевић, Лукић.

Црвена звезда: Борјан, Гајић, Милуновић, Дегенек, Родић (од 56. Панков), Саного (од 79. Фалћинели), Николић, Канга, Иванић (од 79. Петровић), Гаврић (од 56. Спиридоновић), Боаћи (од 6. Вукановић)

Резерве: Поповић, Панков, Ераковић, Петровић, Јованчић, Симић, Радуловић, Спиридоновић, Вукановић, Фалћиненели.

Жути картони: Кајевић, Савић, Лукић (Чукарички), Боаћи, Гајић, Родић, Саного, Панков (Црвена звезда).

Довољно је било 150 секунди изабраницима Дејана Станковића да постигну погодак и на најбољи могући начин отворе утакмицу. Центрирао је Канга из угла, Боаћијев покушај је изблокирао Кајевић, али се лопта одбила до Милуновића који је снажно, са неколико метара, погодио рашље гола који чува Петровић. Нажалост, Боаћи је незгодно доскочио у шестом минуту, па је Станковић био принуђен да већ тада посегне за изменом, те се на терену нашао Вукановић.

Упркос раном вођству, наставили су црвено-бели са претњама по гол домаћих кроз опасне нападе, а један од таквих је био и у деветом минуту када је Иванић са ивице казненог простора снажно шутирао, али је Петровић врховима прстију успео да закачи лопту и пошаље је у корнер. Домаћи су узвратили у 13. минуту када је Савић био у сјајној прилици, али је Борјан правовремено излетео и отежао ударац младом везисти, па је лопта завршила поред гола. Константно су претили фудбалери нашегтима ударцима са дистанце, а шут је опробао и Канга у 19. минуту када је лопта завршила тик поред стативе. Пет минута касније, дриблао је Гаврић дефанзивца домаћих Тошића који га је зауставио у казненом простору, али Лукић није показао на белу тачку.

Успоставили су контролу црвено-бели у другом делу првог  полувремена, али није било много прилика, ни на једној страни. Ипак, нешто мирнији период игре прекинуо је Вукановић у 42. минуту када је после паса Иванића изашао пред Петровића, али шутирао по земљи поред гола.

Наставио је Гаврић и у другом полувремену да дриблинзима ставља Тошића на муке. Играо се 48. минут када је предриблао дефанзивца домаћих и упослио Николића који је прецизно гађао рашље гола Чукаричког, али је Шапић главом интервенисао. Ипак, исплатила се упорност црвено-белима, а предност је удвостручена у 50. минуту. Иванић је био тај који је са ивице казненог простора упутио ударац, лопта је закачила Ћирковића и завршила иза леђа Петровића, што је омогућило изабраницима Дејана Станковића да мирније играју у наставку сусрета. Међутим, није се много чекало на нови погодак за црвено-беле. Играо се 54. минут када је Вукановић претрчао Тошића, а овај га клизећим стартом фаулирао унутар казненог простора, после чега је Лукић показао на белу тачку. Одговорност је преузео Гелор Канга и рутински матирао Петровића.

Могли су домаћи до почасног поготка у 77. минуту када је Тошић шутирао искоса са леве стране, лопта је ишла малтене по гол-линији, али је није прешла, а стативу је погодио и Пантић. Деби у црвено-белом дресу забележио је, фудбалер који је данас званично промовисан, Дијего Фалћинели који је у 79. минуту заменио Секу Санога. Ипак, исплатила се офанзива домаћих, па су успели да постигну погодак. Расположени Савић је са више од двадесетак метара упутио прецизан ударац, Борјан се издужио колико је могао, али су домаћи смањили резултат у 84. минуту. До краја меча бележимо још стативу Спиридоновића и мирно привођење крају утакмице изабраника Дејана Станковића и нова три бода за Црвену звезду.  

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама